11 juli 2016

AANBOD

Allez, Chantez! ontwikkelde het meest laagdrempelige concept om mensen samen te laten zingen. Door onze aanpak kan een open en ongedwongen sfeer zorgen voor een versterkte verbinding en een vergroot geluksgevoel van de deelnemers. Vergeet je zorgen van vandaag en morgen… zing gewoon mee!

Ontdek hier hoe we dat precies doen en wat jij kan doen om Allez, Chantez! naar je toe te halen.


We realiseren lokale zangwerkingen: maandelijkse open zangsessies op een vaste locatie in de stad.

Sinds februari 2015 organiseren we onze open zangsessies in de Gentse Parnassuskerk. Intussen zingen we hier telkens met meer dan 300 zangliefhebbers voluit samen. Op vraag van de stad Gent realiseerden we onze tweede lokale zangwerking in de wijk Nieuw Gent, een multidiverse wijk waar mensen met meer dan 100 nationaliteiten op een kleine oppervlakte samenwonen. Dankzij deze maandelijkse zangsessies waar iedereen die graag zingt welkom is, brachten we van september 2016 tot juni 2017 een dynamiek op gang in de buurt waarmee we de sociale cohesie versterken. We bekijken nu achter de schermen of we deze lokale werking ook structureel kunnen blijven realiseren. In Kortrijk zingen we sinds februari 2017 samen dankzij een samenwerking met het sociaal-artistiek gezelschap Unie der Zorgelozen.

Onze open zangsessies laten zich kenmerken door een ongedwongen sfeer waarin je het beste van jezelf kan geven. Hier klinkt een repertoire van golden oldies en kleinkunst tot popnummers van vandaag en gisteren. Achtergrond, leeftijd noch muzikale ervaring zijn hier van tel. Je moet gewoon meedoen! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven van de gratis zangsessies in de steden! En raadpleeg onze kalender voor het overzicht!


We bouwen een netwerk uit van gratis zangsessies in verschillende steden.

Ook in Brussel, Brugge, Grimbergen, Tervuren en Mechelen startten we reeds een traject op om maandelijkse zangsessies te realiseren. Vanuit heel wat verschillende steden weerklinkt de vraag van enthousiastelingen om ook een lokale zangwerking op te starten. Aan de hand van ons Allez, Chantez! ‘roadbook’ toetsen we de haalbaarheid af en zetten we de eerste stappen naar een duurzame lokale verankering. Wanneer de eerste signalen positief klinken, kunnen we lokale overheden, organisaties en verenigingen die de handen in elkaar slaan begeleiden tijdens een opstarttraject van 1,5 jaar. Tijdens dit traject begeleiden we lokale spelers bij de zoektocht naar een geschikte locatie, maken we een specifiek projectplan en communicatieplan op, leggen we afspraken over verantwoordelijkheid en budget vast en begeleiden we de zoektocht naar de financiering van een eigen lokale zangwerking in jouw gemeente.

Wil je Allez, Chantez! ook in jouw gemeente realiseren? Stuur een mailtje naar info@allezchantez.be.


We ontwikkelen verschillende boekingsformules voor verschillende doelgroepen.

Allez, Chantez! stuurt haar gedreven muzikantenduo’s ook uit om groepen mensen op een enthousiaste en vrijblijvende manier aan te zetten om voluit samen te zingen. Hiervoor ontwikkelden we enkele specifieke formules voor verenigingen, bedrijven en particulieren.

  • Onze standaardformule houdt een zangsessie van 50 minuten (of 2 x 25 minuten) in waarbij we het repertoire afstemmen op jouw genodigden, klanten, werknemers of leden.
  • Onze familieformule ‘De Supersongslurper’ is een interactieve muziektheatersessie van 50 minuten die integraal inspeelt op de verbindende dynamiek van samenzang met verschillende generaties. Deze voorstelling ‘De Supersongslurper’ is uitermate geschikt voor kinderen vanaf 6 tot 132 jaar.
  • Onze scholenformule ‘WHAT THE VOX?!’ laat tieners en twintigers hedendaagse popmuziek samen zingen dankzij de ‘überenergieke’ aanpak van onze zangcoach en beatboxer!
  • Onze seniorenformule stoelt op een vast repertoire van de ‘gouwe ouwe’ liedjes van hun tijd en activeert de senioren van jullie woonzorg- of ontmoetingscentrum tijdens een zangprogramma van 45 minuten.
  • Onze teambuildingformule zoomt 1 tot 3 uur lang in op het effect van samen zingen en bouwt op naar een (h)eerlijke uitgelaten sfeer tussen de collega’s.
  • Onze orkestformule brengt een zangcoach van Allez, Chantez! samen met lokale orkesten: tijdens hun jaarlijkse concerten of bij een speciale gelegenheid laten we iedereen uit het publiek meezingen met hun favoriete nummers.

Uiteraard werken we ook ideeën op maat uit op basis van het thema en/of het publiek dat jij voor ogen hebt. Vraag een offerte voor jouw evenement en ontdek hoe jij Allez, Chantez! in huis kan halen.

Bij het boeken van een Allez, Chantez!-sessie kan je vrijblijvend gebruikmaken van de mogelijkheid om jouw activiteit te laten opnemen op onze kalender. Maak zeker gebruik van deze optie als je graag extra publiek voor jouw evenement wil aantrekken, want al onze zangers en volgers krijgen hiermee een uitnodiging om deel te nemen aan jouw activiteit.


 We delen onze expertise.

Ben jij benieuwd naar hoe we dit allemaal aanpakken? Wil je het verhaal en de mensen achter het uithangbord leren kennen? Ben je nieuwsgierig naar de expertise die we intussen hebben opgebouwd?

Allez, Chantez! ontsproot aan het idee van twee vriendinnen die graag onbezonnen wilden zingen en groeit nu uit tot een betekenisvolle tijdsbesteding voor velen. We bouwen dit project uit vanuit een positieve drive en moedigen andere bezielers aan om hun gedrevenheid in te zetten voor het vergroten van een gedeelde sociale impact. Intussen inspireert ons ondernemerschap anderen om werk te maken van hun droom.

Spreek ons zeker aan als jij van ons zou kunnen leren of wij van jou.