11 juli 2016

AANBOD

Allez, Chantez! ontwikkelde het meest laagdrempelige concept om mensen samen te laten zingen. Door onze aanpak kan een open en ongedwongen sfeer zorgen voor een versterkte verbinding en een vergroot geluksgevoel van de deelnemers. Vergeet je zorgen van vandaag en morgen… zing gewoon mee!

Ontdek hier hoe we dat precies doen en wat jij kan doen om Allez, Chantez! naar je toe te halen.


WIJ LATEN GEMEENSCHAPPEN ZINGEN: LOKALE ZANGWERKINGEN

Sinds februari 2015 organiseren we onze open zangsessies in de Gentse Parnassuskerk. Intussen zingen we hier telkens met meer dan 300 zangliefhebbers voluit samen. Ook in Kortrijk zingen we sinds februari 2017 met een 200-tal zangliefhebbers samen dankzij een samenwerking met het sociaal-artistiek gezelschap Unie der Zorgelozen.

Onze open zangsessies laten zich kenmerken door een ongedwongen sfeer waarin je het beste van jezelf kan geven. Hier klinkt een repertoire van golden oldies en kleinkunst tot popnummers van vandaag en gisteren. Achtergrond, leeftijd noch muzikale ervaring zijn hier van tel. Je moet gewoon meedoen!

 • Kijk in onze kalender wanneer jij met onze zangcoaches wil komen meezingen. Je hoeft je verder niet in te schrijven, je te registreren, je voor te bereiden, of te betalen. Kom gewoon meezingen! En breng misschien nog een vriend of vriendin mee.
 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven van alle gratis zangsessies in de steden. We geven hier zowel onze eigen sessies als die van externe organisatoren weer, zodat jij geen enkele gelegenheid om voluit samen te zingen hoeft te missen.
 • Surf naar onze Facebookpagina en volg onze pagina. Ook hier heb je een kalenderoverzicht van alle zangsessies waar je kan komen meezingen.

NIEUWE LOKALE ZANGWERKINGEN

Ook in andere steden startten we reeds een traject op om maandelijkse zangsessies te realiseren. Zo zijn we onder andere in Izegem, Brussel, Leuven, Brugge, Grimbergen, Tervuren en Mechelen met lokale organisatoren en liefhebbers in gesprek. Vanuit heel wat verschillende steden weerklinkt immers de vraag van enthousiastelingen om een eigen lokale zangwerking op te starten. Aan de hand van ons Allez, Chantez! ‘roadbook’ toetsen we de haalbaarheid af en zetten we de eerste stappen naar een duurzame lokale verankering. Wanneer de eerste signalen positief klinken, begeleidt Allez, Chantez! lokale overheden, organisaties en verenigingen die de handen in elkaar slaan met een opstarttraject van 1,5 jaar. Tijdens dit traject begeleiden we lokale spelers bij de zoektocht naar een geschikte locatie, maken we een specifiek projectplan en communicatieplan op, leggen we afspraken over verantwoordelijkheid en budget vast en begeleiden we de zoektocht naar de financiering van een eigen lokale zangwerking in jouw gemeente.

 • Informeer je via deze pagina en ontdek hoe jij met Allez, Chantez! ook in jouw gemeente het verschil kan maken.
 • Contacteer ons als je ook in jouw gemeente een Allez, Chantez!-werking wil realiseren? Schrijf je in via dit formulier.

WIJ LATEN JOUW PUBLIEK ZINGEN: BOEKINGSFORMULES OP MAAT

Op aanvraag stuurt Allez, Chantez! haar gedreven muzikantenduo’s ook uit om groepen mensen op een enthousiaste en vrijblijvende manier aan te zetten om voluit samen te zingen. Hiervoor ontwikkelden we enkele specifieke formules voor verenigingen, bedrijven en particulieren.

 • Onze standaardformule houdt een zangsessie van 50 minuten (of 2 x 25 minuten) in waarbij we het repertoire afstemmen op jouw genodigden, klanten, werknemers of leden.
 • Onze familieformule ‘De Supersongslurper’ is een interactieve muziektheatersessie van 50 minuten die integraal inspeelt op de verbindende dynamiek van samenzang met verschillende generaties. Deze voorstelling ‘De Supersongslurper’ is uitermate geschikt voor kinderen vanaf 6 tot 132 jaar.
 • Onze scholenformule ‘WHAT THE VOX?!’ laat tieners en twintigers hedendaagse popmuziek samen zingen dankzij de ‘überenergieke’ aanpak van onze zangcoach en beatboxer!
 • Onze seniorenformule baseerden we op een vast repertoire van de ‘gouwe ouwe’ liedjes van hun tijd en activeert de senioren van jullie woonzorg- of ontmoetingscentrum tijdens een zangprogramma van 45 minuten.
 • Onze teambuildingformule zoomt in op het effect van samen zingen en bouwt op naar een (h)eerlijke uitgelaten sfeer tussen de collega’s. Na een intakegesprek ontwikkelen we een aanbod van 1 uur, een halve dag of hele dag. Of je kiest voor een abonnementsformule waarbij we 6 tot 12 keer per jaar met jullie personeel komen zingen zodat we het effect van samen zingen kunnen verzilveren in een echte, positieve community binnen jouw bedrijf.
 • Onze orkestformule connecteert een zangcoach van Allez, Chantez! samen met lokale orkesten: tijdens hun jaarlijkse concerten of bij een speciale gelegenheid laten we iedereen uit het publiek meezingen met hun favoriete nummers.

Uiteraard werken we ook ideeën op maat uit op basis van het thema en/of het publiek dat jij voor ogen hebt.

EXTRA. Bij het boeken van een Allez, Chantez!-sessie kan je vrijblijvend gebruikmaken van de mogelijkheid om jouw activiteit te laten opnemen op onze kalender. Maak zeker gebruik van deze optie als je graag extra publiek voor jouw evenement wil aantrekken, want al onze zangers en volgers krijgen hiermee een uitnodiging om deel te nemen aan jouw activiteit.


WIJ DELEN ONZE EXPERTISE

Ben jij benieuwd naar hoe we dit allemaal aanpakken? Wil je het verhaal en de mensen voor en achter de schermen leren kennen? Ben je nieuwsgierig naar de expertise die we intussen hebben opgebouwd?

Allez, Chantez! ontsproot aan het idee van twee vriendinnen die graag onbezonnen wilden zingen en groeit nu uit tot een betekenisvolle tijdsbesteding voor velen. Daarnaast heeft het een bijzonder positief effect op heel onze achterban en is er nog ongelofelijk veel potentieel dat we in de toekomst willen ontwikkelen. We bouwen dit project uit vanuit een positieve drive en moedigen andere bezielers aan om hun gedrevenheid in te zetten voor het vergroten van een gedeelde sociale impact. Intussen inspireert ons ondernemerschap anderen om werk te maken van hun droom.