11 juli 2016

Ga zelf aan de slag!

De grootste steun die wij ervaren is het feit dat er in al onze zangsessies telkens honderden mensen samenkomen om zich daar voluit te komen ‘smijten’. Zij zijn het die zich kwetsbaar opstellen, hun mond opendoen en een klank voortbrengen die hoorbaar is voor ons. Samen ervaren we dit als de laatste drempel die elke zangliefhebbers op zich moet overwinnen. En natuurlijk stellen wij alles in het werk om deze drempel zo aangenaam mogelijk te laten smelten als sneeuw voor de zon.

Onze zangcoaches laten mensen zingen. Daarmee maken we ieder van hen steevast voor een ogenblik gelukkig en streven we naar een wereld waarin er méér plekken bestaan waar we gewoon onszelf kunnen zijn. In onze zangsessies zorgen we voor extra groepscohesie en brengen we telkens honderden mensen samen in een open sfeer waarin heel snel nieuwe connecties worden gemaakt.

Ook jij kan aan onze missie bijdragen door het op jouw manier te steunen. Bekijk hieronder alle mogelijkheden en zorg met jouw steun dat de zangsessies van Allez, Chantez! ook in de toekomst in jouw agenda blijven verschijnen.


RICHT JE EIGEN  LOKALE ZANGWERKING OP

Laat je door onze medewerkers begeleiden bij het oprichten van je eigen lokale zangwerking. Om Allez, Chantez! naar jouw gemeente te halen heb je tien sleutels nodig die ervoor zorgen dat je alvast een heel jaar lang elke maand samen kan zingen.


JOUW GELD > ONZE WERKMIDDELEN

Word lid van Club Allez!

Word lid van onze vriendenwerking Club, Allez! en steun daarmee de dagelijkse werking die het netwerk van lokale zangsessies ondersteunt en doet groeien. Opgelet, je hebt dit lidmaatschap niet nodig om naar de gratis zangsessies te komen.

  • Betaal je bijdrage van € 50 via ons rekeningnummer BE51 7390 1237 3662 (BIC: KREDBEBB) en stuur een mailtje met je gegevens (naam, adres, e-mailadres) naar info@allezchantez.be. Je lidmaatschap is geldig vanaf het moment dat je betaling ons bereikt tot de volgende benefietmaand (februari).

Benefiet in februari: toon je zingende hart en creëer lokale impact

Elk jaar organiseren de lokale zangwerkingen in februari benefietactiviteiten waarop ze voldoende fondsen moeten inzamelen om de kosten van het komende jaar te kunnen financieren. Hierdoor zorgen we ervoor dat de maandelijkse sessies gratis kunnen blijven en iederéén dus kan blijven deelnemen. Momenteel bestaan er lokale zangwerkingen in Gent en Kortrijk en halen zij jaarlijks een kleine 10.000 euro op om hun eigen kosten (voor Sabam, huur en verzekering van de zaal, onkosten van muzikanten, drukwerk zangboekjes, …) te kunnen dragen. Zonder de steun van onze achterban zou dit niet mogelijk zijn!
  • Tickets te koop – eenmalig moet je dus wél toegangsgeld betalen om te komen meezingen.
    Ticketverkoop voor de zangsessies in februari 2019 is nog niet gestart.
  • Liedjesactie – registreer je favoriete meezinger en sponsor hiermee je favoriete zangwerking.
    Tijdens de benefietsessies kan je je favoriete meezinger aanvragen en bepaal jij dus welk repertoire er gezongen wordt. Welk fantastisch nummer zing jij steevast mee in de badkamer of bezorgt je de tijd van je leven wanneer je in de file staat? Welk lied brengt jou in vervoering of maakt een emotie in je los? Vanaf november kan je het ons weer laten weten.

Geef groots

Help jij mee om onze impact te vergroten? Allez, Chantez! brengt mensen dichter bij elkaar en bij zichzelf. Dankzij onze gulle schenkers kunnen wij blijven inzetten op het verstevigen van onze wortels (betere mechanismen ontwikkelen voor onze organisatie en onze muzikanten) en het spreiden van onze vleugels (groeien, zowel geografisch als in aantallen).

  • Stort je bijdrage via ons rekeningnummer BE51 7390 1237 3662 (BIC: KREDBEBB) en stuur een mailtje met je gegevens (naam, adres, e-mailadres) naar info@allezchantez.be. We laten jou zeker weten waarvoor we jouw bijdrage hebben ingezet, beloofd!

MELD JE AAN ALS ZANGCOACH

Voor de versterking van ons team zoeken we regelmatig nieuwe zangcoaches die in de lokale zangwerkingen en in de sessies die door externe organisatoren worden geboekt grote en kleine publieksgroepen samen kunnen laten zingen.


LEEN ONS JE HANDEN EN JE TIJD

Zonder vrijwilligers staan we nergens. De organisatie van de lokale zangwerkingen (elke maand samen zingen op een vaste locatie in een stad) wordt gedragen door enthousiaste lokale vrijwilligers. Heb jij zin om mee te helpen? De zaal klaarzetten en opruimen, de toog bemannen, mensen informeren over ons project en onze boekingsformules, de zangboekjes ophalen bij de drukkerij, de sleutel ophalen bij de uitbater van de zaal, affiches uitdelen aan de zangers, … of werk jij liever mee achter de schermen met het invoeren van onze evenementen in de UiT-databank, het schrijven van promotionele teksten, het optekenen van bijzondere verhalen die de impact van ons project op onze zangers zichtbaar maken, …?


STA EEN STUKJE AF VAN JE RAAM OF UITHANGBORD

Eén van de meest effectieve manieren om anderen te informeren over ons project is door ons in het oog te laten springen. We voorzien hiervoor posters met een sprekend beeld van onze zangsessies en onze contactgegevens. Deze kan je alvast voor je raam thuis of in de wagen hangen, of op het uithangbord op school, op je werk of in de wachtzaal van de dokter.

  • Op alle open zangsessies kan je een poster meenemen van ons project. Heb je een grote oplage nodig? Stuur een mailtje naar laila@allezchantez.be en plaats je bestelling.

 VERSTERK ONS NETWERK EN ONZE KENNIS

Allez, Chantez! is een bottom up-project dat enkel kan bestaan met de zuurstof die we van onze achterban krijgen. Zij informeren de personeelsdienst van hun werkgever om tijdens de volgende teambuilding voor de verandering eens voluit samen te zingen met de collega’s. Zij lezen onze contracten na en geven juridische adviezen zodat wij zeker kunnen zijn van ons stuk. Zij brengen de ambtenaren en beslissingsmakers van hun eigen gemeente mee naar onze zangsessies zodat we ook bij hen in de buurt een eigen lokale zangwerking kunnen realiseren. Zij boeken ons op hun familie- en buurtfeesten. Zij maken ons project mee waar!

  • Wij zijn op zoek naar jouw expertise! Denk je dat je met jouw kennis en/of netwerk Allez, Chantez! kan versterken, heb je een goed idee, wil je ons voorstellen aan een interessant contact of wil je mee nadenken over de toekomst van het project? Informeer je via annelore@allezchantez.be.


MEER DAN 11.000 MAAL DANK!

In 2017 lieten wij maar liefst 11.332 unieke personen samen zingen met onze zangcoaches. Dat kan alleen dankzij de steun, inspanningen en inbreng van onze achterban.