Samen timmeren aan een Comeback!

De hamvraag: in welke vorm komen we terug?

Volgen ons is samen zingen de remedie voor ons gebrek aan verbondenheid en de vele kleine en grote zorgen die nu in ieders denkballon rondhangen. Om luidop te zingen moet je je immers kwetsbaar opstellen (want ohjee, mensen zouden je stemgeluid wel eens kunnen horen!). Maar wanneer jij dat durft en je omstaanders ook,  dan herkennen jullie die kwetsbaarheid in elkaar. En daarom… precies daarom voelen jullie je verbonden met elkaar. Een bijkomend voordeel is dat het haast onmogelijk is om je zorgen niét te vergeten terwijl je voluit zingt.
Dus de vraag OF wij onszelf geroepen voelen om met een aangepast concept terug beschikbaar te zijn voor iedereen die graag zingt, is overbodig. Enkel de vraag HOE we dat gaan doen, telt.

Sinds half maart houden wij ons achter de schermen voltijds bezig met de ontwikkeling van nieuwe concepten. Nu nemen we de tijd om die ontwikkelingen in een groter kader te plaatsen én jullie, onze achterban, te betrekken. Ziehier ons stappenplan om Allez, Chantez! heruit te vinden met iedereen die voor ons belangrijk is.

Theoretisch luik


We bedenken de criteria waar de comeback van Allez, Chantez! aan moet voldoen.

  • 100% zangplezier staat voorop, het liefst terwijl je het live beleeft.
  • Iedereen kan meedoen; drempels zijn minimaal.
  • De aanpak is professioneel en het geheel straalt kwaliteit uit.
  • Alle stappen dragen bij aan duurzame groei van ons merk.

Participatief luik

Allez, Chantez! bestaat niét alleen

Zonder onze zaalpartners, teamleden en vrijwilligers kan Allez, Chantez! niemand laten zingen, of toch niet structureel zoals we dat voorheen deden. Ook al komen we nu niet bij elkaar over de vloer, toch staat ons overleg niet stil. In tijden waarin organisaties en individuen hun prioriteiten evalueren, vinden we het belangrijk om elkaar op de hoogte te houden. We voelen deze goesting om dicht bij elkaar te blijven bij al deze spelers, dus de voedingsbodem om iets nieuws, moois, bruisends op te bouwen is vruchtbaar!

Daarom hebben we jullie nodig!

Ooit vertelden jullie ons hoe we Allez, Chantez! konden uitbouwen tot een professionele leverancier van laagdrempelig zangplezier. Toen wij dit zangconcept lanceerden, wilden Laila en Annelore “gewoon mensen samen laten zingen”. Maar meteen zeiden jullie ons dat we geen schrik moesten hebben om na elke sessie met een spaarvarken aan de deur te gaan staan, dat jullie graag wilden dat wij op jullie teambuilding kwamen zingen met de collega’s, dat jullie nog andere mensen wilden meebrengen, dat jullie ook in andere gemeenten wilden zingen, enzovoort. Waarom zouden wij dan alleen op onze bureaus ons hoofd breken over een mogelijke oplossing voor ons probleem? Samen zijn we toch veel slimmer? En door te luisteren weten we tenminste heel goed waar jullie nood aan hebben. Het is dan aan ons om te kijken wat haalbaar is. Want vergis je niet: er is een kans dat het niet lukt. Er is een kans dat we vaststellen dat wij toch vooral in grote zalen met jullie samen willen zingen, met veel mensen dicht bij elkaar. Dat kan. Dan moeten we wachten tot dat weer mogelijk is. Maar dan hebben we het toch geprobeerd!

En daarna?

Stap 1.
Gegevensverwerking van onze publieksonderzoeken.

Stap 2.
Diepte-interviews met deelnemers van de verschillende concepten.

Stap 3.
Conclusies trekken en verder doen: ofwel met een nieuw format zodat we zo snel mogelijk terug kunnen zingen. Ofwel uitsluitend achter de schermen zodat we er helemaal staan wanneer we weer met veel mensen samen mogen zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *