Fondsenwerving

Gratis omdat iedereen die iets kan missen, mag bijdragen

De gratis zangsessies in de steden bestaan dankzij de steun van de lokale fans. Elk jaar organiseren alle lokale zangwerkingen in februari een benefietsessie waarop ze geld inzamelen om de kosten van een komend zangjaar te betalen.

Met de steun van onze zangers financiert elke werking voor een kleine € 10.000 per jaar de uitgaven aan vergoeding van muzikanten en projectwerk, auteursrechten, drukwerk zangboekjes en promotiemateriaal. Ook de zaalpartners doen een stevige duit in het zakje door bijvoorbeeld de zaalhuur en een deel van hun personeelskost te zien als investering in hun eigen verbindende opdracht.”

Natuurlijk is 10.000 euro veel geld, maar de werkelijke prijs van zo’n evenement kan tien keer zo groot zijn als je effectief alle kosten voluit zou moeten betalen. We schatten dat het dan zelfs onbetaalbaar wordt en er van gratis zangplezier geen sprake kan zijn.Maar moet dat dan per se gratis? Ik wil gerust elke keer 1 / 2 / 5 / 10 euro betalen. Ook die uitspraak horen we regelmatig. Maar wist je dat zelfs 1 euro een drempel vormt voor veel mensen? En dat wij er daarom voor kiezen om die drempel niet op te trekken? Wij gaan immers voor zangplezier voor iedereen. Voor geen gedoe aan de inkom. Voor een anonieme aankomst op ons evenement. Voor toegankelijkheid pur sang. En daar zijn wij trots op.

We hebben geleerd dat je zo’n enorm bedrag kan ophalen als je geïnteresseerden informeert over de mogelijkheden om hun steentje bij te dragen. En dat je er altijd van moet uitgaan dat iedereen mag geven wat hij missen kan.

Verjaardagstournee olé olé!

In 2020 bundelen we al deze benefietsessies in een heuse verjaardagstournee en zamelen we de nodige fondsen in om opnieuw een jaar gratis zangsessies aan te bieden in verschillende steden. Een ticket voor een zangsessie tijdens de tournee kost € 10 en kan je kopen via onderstaande knop. 

Wil jij ons steunen?

Maar je kan ook op andere manieren een centje overmaken aan de organisatie:

  • Installeer de Payconiq-app op je smartphone en zoek ‘Allez, Chantez!’ bij de winkels. Kies dan voor je favoriete zangwerking of voor de algemene werking.
  • Liever een overschrijving naar onze bankrekening? BE27 7360 5969 4773 (KREDBEBB).
  • Natuurlijk blijven onze spaarvarkens op post: Porkie in Gent, Spekkie in Kortrijk en Boudezwijn in Leuven.

Je weet dat je ons gelukkig maakt als je gewoon komt zingen. Blijf dat doen! Want dat is en blijft natuurlijk het allerbelangrijkste. Tot gauw!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *