Genereuzen

Vriendschap kent geen beperking

Initieel gaven maar liefst 53 mensen met een beperking alle thuisblijvers een muzikaal duwtje in de rug. Zij zongen niet alleen ‘Ik hou van u’ van Noordkaap vanuit het diepste van hun hart. Ze nodigden ook iedereen uit om mee te zingen.  Dat Vlaanderen massaal zijn stem liet horen bewijst alleen maar dat vriendschap geen beperking kent. ‘Ik hou van u’ klonk in talloze huis- en badkamers, maar ook leefruimtes en op terrassen van woonzorgcentra. En oh, wat werd er voluit gezoend… Mmmmwah!

Beluister hier de volledige opname van 160 mensen, ieder met zijn beperking, tussen 6 en 75 jaar:

Een dikke kus aan iedereen die meegeholpen en gezongen heeft. Wij houden van u!
Een hartverwarmend initiatief van De Genereuzen en Allez, Chantez!

Projectoverzicht

De vraag

“Kunnen jullie ons helpen om veel mensen mét en zonder beperking te bereiken, via een zangconcept waarin mensen met een beperking in de sterke rol komen te staan?”, vroegen De Genereuzen ons. Dit initiatief van Hart Voor Handicap nodigt iedereen uit om naar bestaande evenementen te gaan, in groepjes van mensen met én zonder een beperking. Op hun platform matchen ze ideale maatjes, die als een gezellige bende aan festivals en andere vrijetijdsactiviteiten deelnemen.

De realisatie: “Zing je met hen mee?”

In overleg ontwikkelden we een tweeledig traject:
– eerst maakten we een audiotrack met begeleidende video waarin 53 mensen met een beperking heel Vlaanderen een riem onder het hart staken én hen opriepen om samen met hen ‘Ik hou van u’ van Noordkaap te zingen.
– daarna verzamelden we de 160 stemmen van mensen met en zonder beperking die op hun beurt hun stem opnamen en die lieten zien hoe een inclusieve samenleving kan klinken.

De rol van Allez, Chantez!

Voor beide onderdelen riepen we op om thuis je eigen stem op te nemen en deze te bezorgen aan Allez, Chantez! In samenwerking met een professionele producer leverden we een prachtig, authentiek eindresultaat af. Daarnaast zorgden we voor de briefing voor de zangliefhebbers die thuis hun stem wilden opnemen, voor een instructiefilmpje waarin je kan kennismaken met het lied, opvolging van al het audio- en videomateriaal, voor communicatie naar onze eigen achterban en muzikale partners.

Het instructiefilmpje voor de thuisopname

Het eerste filmpje met de oproep om mee te zingen