Gezocht: zangers die hun hobby kwijt zijn

Onze zangsessies en de koorprojecten van Hans Primusz bereiken jaarlijks duizenden hobbyisten. Er is geen gemeente waaruit nog niemand heeft meegezongen tijdens één van hun evenementen. De komende weken organiseren we samen een grootschalige bevraging over het gemis aan zangplezier en verbondenheid. Door je stem te laten horen via www.hobbykwijt.help geef je aan hoe jij in veilige omstandigheden het liefst terug zou zingen. Zowel Allez, Chantez! als Hans Primusz lanceren hierna in september een corona-proof aanbod voor iedereen die graag zingt tijdens het komende cultuurseizoen.

Zoveel goesting om samen te zingen, maar dan anders

In onze actieve community van zangliefhebbers weerklinkt veel goesting om terug te zingen. Toch is iedereen zich bewust van de realiteit dat het niet helemaal kan zoals vroeger en dat het wellicht nog een tijd zal duren voor dat weer mogelijk is. Allez, Chantez! en Hans Primusz willen een concreet en positief antwoord bieden op deze kwestie. Met de bevraging toetsen ze af in welke mate mensen zich willen aanpassen om toch samen te kunnen zingen. Daarnaast peilen ze ook naar welke aspecten zangliefhebbers nu het meest missen: de sociale dimensie, de verbondenheid, het artistieke, de zorgeloosheid, … .

2 uur na de lancering al 200 antwoorden

Enkele quotes uit de vrije ruimte:
“Zingen is goed voor zowel lichaam als geest. Samen zingen creëert verbondenheid en je voelt je er direct beter door, door al de endorfines die door je lijf gieren. En door allemaal samen te zingen en samen te ademen kloppen de harten van de zangers ook allemaal gelijk. Wat mis ik het samen zingen zoals vroeger, lekker dicht bij elkaar, stemmen door elkaar, mooi musiceren. Met mondmasker zingen is niet zo fijn, maar het is toch beter dan je grootste passie en hobby kwijt zijn.”

“Ik merk in deze tijd maar weer eens hoezeer samen zingen deel uitmaakt van wie ik ben. Ik voel gemis en kijk uit naar een heropstart. In tussentijd zing ik veel alleen thuis, met YouTube, met de radio, met mijn gezin,… maar niets evenaart mijn wekelijkse koorrepetitie. Ook het sociale contact is hier een belangrijke schakel in.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *