Hoera! We kunnen weer zingen!

Een gemeenschap wordt hechter wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt, zeker wanneer iedereen kan bijdragen wat hij missen kan. Precies daarom stopt Allez, Chantez! meer energie in het ophalen van fondsen via haar fans dan in het schrijven van subsidiedossiers.

Tijdens onze verjaardagsweek (17 – 23 februari) haalden wij maar liefst € 29.241 op.
– € 9.465 via vrije bijdragen in onze spaarvarkens en op onze bankrekening
– € 16.293 via ticketverkoop voor onze zangevenementen van die week
– € 225 via een liedjesactie waarmee fans hun favoriete meezingers sponsorden
– € 1.758 via drankenverkoop op 2 van onze evenementen
– € 1.500 via een koortraject met Hans Primusz

Dit realiseerden wij met ons team van 13 topmedewerkers en 36 vrijwilligers én maar liefst 1.898 zangliefhebbers. Na aftrek van alle kosten voor de verjaardagstournee komen we aan een kleine € 25.000 waarmee we nieuwe (gratis) sessies in onze lokale zangwerkingen kunnen organiseren.

Hoeveel kost zo’n zangsessie?

Omdat wij fantastische samenwerkingen hebben met lokale zaalpartners kunnen wij de kosten per zangsessie beperken. Zonder hen is ‘gratis zingen’ haast een utopie. Je ziet nu het gemiddelde kostenplaatje van één zangsessie, waarbij de muzikanten en projectwerkers van Allez, Chantez! een minimumbijdrage krijgen voor het werk dat zij doen. Deze vergoedingen hebben wij in onderling overleg samen vastgelegd. De komende jaren willen we via een tussenstap evolueren naar een scenario waarin de muzikanten en projectmedewerkers van Allez, Chantez! écht voldoende verdienen voor de tijd die zij in de voorbereiding, opvoering en opvolging van de zangsessie stoppen. Daarbij hanteren wij een dagvergoeding van € 400.

Huidig scenario: € 1.000 per sessie

€ 300 voor de twee muzikanten
€ 400 voor projectmedewerker
€ 100 voor auteursrechten
€ 150 voor drukwerk of logistiek
€ 50 voor vrijwilligerswerking

Tussenstap: € 1.650 per sessie

€ 500 voor de twee muzikanten
€ 800 voor projectmedewerker
€ 100 voor auteursrechten
€ 150 voor drukwerk of logistiek
€ 100 voor vrijwilligerswerking

Eindscenario: € 2.250 per sessie

€ 700 voor de twee muzikanten
€ 1.200 voor projectmedewerker
€ 100 voor auteursrechten
€ 150 voor drukwerk of logistiek
€ 100 voor vrijwilligerswerking

Allez, Chantez! Gent

In Gent zingen wij elke maand op twee locaties. De werking in de Handelsbeurs Concertzaal groeide vanuit de (te klein geworden) Parnassuskerk op de Oude Houtlei, daar waar het zaadje voor ons laagdrempelig zangconcept werd geplant. De werking in De Centrale kwam er op vraag van dit fantastisch multicultureel muziekhuis.

Zingen in Handelsbeurs Concertzaal

Om opnieuw elke maand voluit samen te zingen in de Handelsbeurs moesten we € 10.000 ophalen. Dat is gelukt! Via ticketverkoop, de liedjesactie en vrije bijdragen haalden de enthousiaste fans de kaap van de € 10.000. Hierdoor kunnen we opnieuw 10 sessies inplannen in de goedgevulde kalender van deze professionele concertzaal.

De kalender voor onze zangsessies in de Handelsbeurs vind je via deze link. De website van Handelsbeurs Concertzaal vind je via deze link.

Zingen in De Centrale 

Elke maand zingen 100 tot 350 nieuwe Gentenaars met een migratieachtergrond en minder nieuwe Gentenaars samen in De Centrale. Dit konden we in 2019 doen met een projectsubsidie van de stad Gent en in een samenwerking met alle Gentse aanbieders van ‘Nederlands voor anderstaligen’ en IN-Gent. In de afgelopen verjaardagsweek haalden we via ticketverkoop en vrije giften de eerste € 340 op.
In maart 2020 dienen we bij de stad een nieuwe projectsubsidieaanvraag in waarmee we de verankering van dit waardevol cultureel integratieproject willen waarborgen. In februari 2021 kan deze werking hopelijk overschakelen naar een gelijkaardig benefietconcept zoals we dat in de Handelsbeurs en in de andere steden hanteren.

De kalender voor onze zangsessies in De Centrale vind je via deze link. De website van De Centrale vind je via deze link.

Allez, Chantez! Kortrijk

In Kortrijk zingen wij nu al drie jaar elke maand bij de Unie der Zorgelozen. Dit sociaal-artistiek gezelschap verbreekt de barrières tussen de mensen, verzamelt hun verhalen en geeft ze als een vertelling terug aan de gemeenschap. In de eerste plaats maakt de Unie theater, maar er wordt ook voluit samen gezongen, gekookt, getekend, gefilmd, gefotografeerd, enzovoort. De website van de Unie der Zorgelozen vind je via deze link.

Om opnieuw elke maand voluit samen te zingen bij de Unie der Zorgelozen hadden we € 8.300 nodig. Met vrije giften, ticketverkoop en de liedjesactie komen we aan € 4.941. Met het overschot van de gehele tournee trekken we het aantal ingeplande sessies op naar 7. De sessies van maart en april hebben we alvast vastgepind. Kijk maar op onze kalender.

Wil jij zorgen dat we die 8ste, 9de en 10de sessie dit zangjaar toch nog kunnen realiseren?
– Organiseer en financier zelf een zangsessie met onze zangcoaches. Contacteer ons met jouw specifieke vraag en stuur een mailtje naar kortrijk@allezchantez.be.
– Per bijdrage van € 830 kunnen we nog een extra zangsessie organiseren bij de Unie der Zorgelozen. Stort je bijdrage via ons rekeningnummer BE27 7360 5969 4773 (BIC: KREDBEBB) en stuur een mailtje met je gegevens (naam, adres, e-mailadres) naar kortrijk@allezchantez.be. Facturatie is mogelijk, fiscaal attest niet.

Allez, Chantez! Leuven

In Leuven zingen wij sinds één jaar elke maand met Riso Vlaams-Brabant in Hal5. Riso organiseert op verschillende plaatsen in de provincie opbouw- en buurtwerk. Ze werken met groepen die zelf niet makkelijk opkomen voor hun rechten en pakken samen met hen problemen aan die te maken hebben met huisvesting, samenleven, vereenzaming, onderwijs, arbeid, … De website van Riso vind je via deze link.

Om opnieuw elke maand voluit samen te zingen bij met Riso Vlaams-Brabant in Hal5 hadden we € 12.500 nodig. Tegenover de andere werkingen ligt dit bedrag opmerkelijk hoger, omdat Hal5 de enige niet-professionele concert- of theaterlocatie is van onze zaalpartners. De kosten voor licht en geluidstechniek komen nog extra op het werkingsbudget.
Met vrije giften, ticketverkoop en de liedjesactie komen we aan € 4.625. De stad Leuven voorziet ook € 2.500 voor 6 jaar (Hoera!). Met wat overschot van de gehele verjaardagstournee trekken we het aantal ingeplande sessies alvast op naar 6. Daarnaast bekijken we nu of we door te verhuizen naar een andere locatie nog kunnen besparen en meer sessies kunnen realiseren. De sessies van maart en april hebben we alvast vastgepind. Kijk maar op onze kalender.

Wil jij zorgen dat we die 7de, 8ste, 9de en 10de sessie dit zangjaar toch nog kunnen realiseren?
– Organiseer en financier zelf een zangsessie met onze zangcoaches. Contacteer ons met jouw specifieke vraag en stuur een mailtje naar leuven@allezchantez.be.
– Per bijdrage van € 1.000 kunnen we nog een extra zangsessie organiseren op onze nieuwe locatie. Stort je bijdrage via ons rekeningnummer BE27 7360 5969 4773 (BIC: KREDBEBB) en stuur een mailtje met je gegevens (naam, adres, e-mailadres) naar leuven@allezchantez.be. Facturatie is mogelijk, fiscaal attest niet.

En nu? Nog meer goesting!

Deze ervaring om samen met onze partners, vrijwilligers en fans zo’n groot bedrag op te halen geeft ons vleugels. Elke euro die bij ons achterblijft investeren we nu in de realisatie van nieuwe gratis zangsessies in de loop van 2020-2021. In februari 2021 organiseren we opnieuw fondsenwervingsevenementen tijdens onze verjaardagsweek (rond 19 februari).

Een belangrijk inzicht van deze verjaardagsweek is hoe goéd het werkt, mensen samen laten zingen. We lassen nu een periode van plannen maken, evalueren en optimaliseren in. Door weer zo intens met al deze werkingen bezig te zijn vielen alle goede praktijken op én ook de dingen die we nog beter kunnen doen. De komende maanden mag je heel wat updates van onze zangkalender verwachten. We werken achter de schermen voluit aan een netwerk van partners die onze werkingen versterken. Je hoort er nog van!

1 thought on “Hoera! We kunnen weer zingen!

  • Hallo,
    Supertof initiatief! In een Facebookbericht stond dat de liedjesteksten voor vanavond konden gedownload worden, maar ik vind op jullie site geen link daarvoor.
    Groetjes, en ik zing zeker mee vanavond.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *