ik zing mee

ALLES WAT NODIG IS OM MENSEN TE VERBINDEN

Voluit samen zingen in de concertzaal, je living én het ziekenhuis

Vanaf oktober laten onze zangcoaches opnieuw elke maand mensen samen zingen. Iedereen die graag zingt kan opnieuw bij ons terecht voor een portie zangplezier en zorgeloosheid. Met ons nieuw coronaproof zangconcept maken we een combinatie van een live zangsessie in de Gentse Handelsbeurs en een livestream tot in alle huiskamers en zelfs tot in het ziekenhuis.

Je leest het goed: je kan ook met ons meezingen in de concertzaal. Het aantal plaatsen laten we afhangen van de geldende coronamaatregelen. Bij je registratie kan je tot tien dagen voor het evenement aangeven of jij kans wil maken op één of twee van deze gegeerde plekjes. Via loting bepalen we wie bij de livesessie aanwezig kan zijn. Natuurlijk hopen wij dat er gauw weer 800 zangliefhebbers in de zaal mogen ontvangen en dat onze livesessies in de andere steden ook weer opgestart mogen worden. Maar we starten alvast met dit coronaproof concept. Doe je mee?!

Eerstvolgende zangsessie: donderdag 26 november van 20u30 tot 21u30.

Geen voorbereiding, gewoon meezingen

Muziekteksten verschijnen in het scherm en je hoeft helemaal niets voor te bereiden. Zolang je een stabiele internetverbinding hebt, kan je voluit meedoen. Een goede geluidsinstallatie zorgt natuurlijk voor een optimale beleving. Neem je strijkplank er alvast bij en bel de babysit maar af… jij kan gewoon meezingen van waar jij maar wil!

Ambitie om heel Vlaanderen te laten zingen

Op 15 oktober zond Allez, Chantez! de eerste zangsessie live uit vanuit de Handelsbeurs in Gent, met deelnemers vanuit maar liefst 169 gemeenten! (de afbeelding moeten we nog updaten… bloos!)
We koesteren de ambitie om tegen onze verjaardagseditie in februari 2021 deelnemers uit élke Vlaamse gemeente te activeren. Door de online extensie van het live evenement is dat perfect mogelijk. De ambitie die we hiermee uitspreken is groot, maar de goesting nog groter. We voelen allemaal hoe groot de nood aan verbinding is. Samen actief cultuur beleven is de manier bij uitstek om voor die verbinding te zorgen. We zouden zot zijn om niet groots te durven denken met dit concept. Het ís mogelijk! Maar we hebben natuurlijk wel jouw hulp nodig. Bij je registratie kan je de postcode van waar jij zal meezingen doorgeven.

Meezingen vanuit het ziekenhuis

Het UZ Gent neemt het voortouw en zond de sessie ook uit op de televisietoestellen in het hele ziekenhuis. Op dinsdag 22 september gingen wij samen met de pers een kijkje nemen op de afdeling nierdialyse en aferese van het UZGent. “Dit is wel een heel stuk aangenamer dan tijdens mijn drie uur durende dialyse wat kruiswoordraadsels invullen of een spelletje patience spelen op mijn laptop”, aldus de heel enthousiaste 80-jarige Marie Louise Francois uit Sint-Martens-Latem, terwijl ze samen met verpleegsters Rita, Karen en Tamara meezingt met Viva la Vida van Coldplay. “Ik mag wel niet al te veel mee bewegen op de muziek, of dat machine naast mij gaat in alarm”, lacht ze.

Reportage over de eerste uitzending van Allez, Chantez! in het UZ Gent

Ook jij kan onze live-uitzending verder verspreiden naar jouw eigen achterban. Wij denken daarbij aan ziekenhuizen en verenigingen. Maar misschien zie jij nog andere mogelijkheden. Laat het ons weten!