Kunstenaarsblik

Op donderdag 20 oktober organiseren we een workshop met componist Merlijn Twaalfhoven. Deze muzikale Nederlander verlost net als de dirigenten van Allez, Chantez! het publiek uit zijn passieve rol. Daarnaast mobiliseert hij net als de bezielers van Allez, Chantez! kunstenaars voor een betere wereld. Wij organiseren deze workshop samen met Publiq en WATT The Firms, in het kader van de Roadtrip Cultuureducatie.

Wat?

In deze workshop geeft Merlijn een uitgebreide lezing over zijn ideeën rond ‘de kunstenaarsblik‘. Vervolgens bespreken we samen hoe je die blik concreet kan inzetten in jouw praktijk én zichtbaar kan maken.

Voor wie?

  • voor wie geïnteresseerd is in Merlijn zijn werk
  • voor wie een hele namiddag actief wil luisteren en later ook meedenken over zijn eigen sociale of artistieke praktijk
  • professionals en liefhebbers
  • maximum aantal deelnemers = 35

Hoe?

  • Datum: donderdag 20 oktober 2022
  • Locatie: WATT The Firms, Nieuwewandeling 62, 9000 Gent
  • Timing: Onthaal vanaf 13u00, start om 13u30, einde voorzien om 16u30
  • We nodigen de deelnemers expliciet uit om ’s avonds met onze dirigenten te komen meezingen (Handelsbeurs Concertzaal, Gent, 20u00 – 22u00, gratis deelname)
  • Voor info en tickets verwijzen we je graag door naar de website van onze partner.

Over Merlijn

Merlijn is oprichter van The Turn Club, een samenwerkingsverband van kunstprofessionals en bruggenbouwers die maatschappelijke vraagstukken aanpakken. Hij ontwierp vele onconventionele muziek- en theaterprojecten, werkte in conflictgebieden en vluchtelingenkampen. Hierbij zoekt hij naar nieuwe verbindingen tussen bevolkingsgroepen en culturen. Merlijn ontving een UNESCO-award en was genomineerd voor de Amsterdam Prijs voor de Kunst.

In zijn boek Het is aan ons, waarom we een kunstenaarsmindset nodig hebben om de wereld te redden laat hij zien hoe ieder van ons een rol van betekenis kan spelen bij het aanpakken van grote en kleine wereldproblemen als wij de kunstenaar in onszelf activeren.

Achtergrond

Bekijk hier de website van Merlijn.
Bestel hier zijn boek “Het is aan ons”.
Ontdek hier de Roadtrip Cultuureducatie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *