Laila komt mee aan boord!

Sinds vorige week werken Annelore en Laila sámen aan Allez, Chantez! De twee vriendinnen bedachten het concept in 2014 en verwelkomden de eerste zangliefhebbers in februari 2015. Annelore maakte al in het najaar de sprong naar zelfstandigheid en werkte sindsdien aan het concept, waardoor het verdienmodel, het partnerverld en geografische uitbouw van het concept verzekerd waren. In februari 2020 ontving Annelore voor deze verwezenlijking een Ultima Cultureel Ondernemerschap van de Vlaamse gemeenschap. Nu, precies 5 jaar later, springt ook Laila mee in het bootje. Al die jaren hielp ze mee als vrijwilliger en in 2019 werkte ze 1 dag per week mee achter de schermen. Ook zij gaat nu als zelfstandige in hoofdberoep aan de slag. Samen met Annelore en het team van een tiental freelancers breit zij een volgend hoofdstuk aan dit verhaal. Wil je graag ‘hallo’ zeggen tegen Laila? Stuur haar een mailtje: laila@allezchantez.be.

Cultuurloket, het steunpunt voor zakelijke ondersteuning voor de cultuursector, bracht een tof verhaal over hoe wij ons concept ook in coronatijden leefbaar houden.

“Met Allez, Chantez! ervaarden we wekelijks hoe samen zingen mensen verbindt: we worden een pak socialer van zodra we samen een lied gezongen hebben. Maar toen de coronapandemie onze maatschappij lamlegde, verscheen er ook in onze agenda een zee van tijd: alle geplande evenementen en vooruitzichten op nieuwe projecten verdwenen met enkele golfslagen uit het zicht. Gelukkig hadden we bij de eerste tekenen van dit onheil de reflex om alternatieven te ontwikkelen waardoor ons zangconcept al snel kwamen bovendrijven. We werden opgepikt door ‘We zullen doorgaan’ op Radio 1 en lieten daar elke donderdagochtend honderden zangers samen een Belpopklassieker zingen. Ook De Genereuzen (Hart voor Handicap) vroegen ons om zangliefhebbers met en zonder handicap te verbinden met een samenzangversie van ‘Ik hou van u’ van Noordkaap. Daarnaast ontwikkelden we een doorlopende praktijksafari waarmee medewerkers van woonzorgcentra makkelijk meer muziek op de werkvloer kunnen integreren. Sinds kort organiseren we maandelijks een online zangsessie waarmee nu al zangers vanuit 170 Vlaamse gemeenten voluit van zich laten horen vanuit hun woonkamer. Ook enkele ziekenhuizen engageren zich om de zangsessie uit te zenden in alle kamers en afdelingen zodat patiënten en personeel samen kunnen genieten van een zorgeloos moment. Wij zijn nog lang niet uitgezongen!”
– Annelore Camps & Laila De Bruyne, initiatiefnemers van Allez, Chantez!

2 thoughts on “Laila komt mee aan boord!

  • Mijn dochter was juist plotseling overleden en ik liep in de buurt van de Christus Koningkerk in Nieuw Gent. Ik hoorde jullie zingen en ben mee gaan zingen. Ik zong voor mijn dochter Laura-Lisa, die ik nog steeds zo verschrikkelijk mis. De tranen liepen me over de wangen. Dat heeft me veel goed gedaan. Dank je.

    • Hanny, dankjewel voor je openhartige reactie. We zijn blij dat we iets voor jou konden betekenen. Veel liefs en goede moed van het Allez, Chantez!-team!

Comments are closed.