Night of the Proms

Open brief aan alle dromers (van onze akela Annelore)

Als we allemaal blijven dromen, gebeurt er niks. Gelukkig verandert dat wanneer we die dromen als koeien bij de horens vatten. Als we vandaag allemaal één stap zetten in de richting van waar we willen zijn, dan ziet de wereld er al een pak beter uit. Vaak zeg ik zo’n dingen niet en plein public, maar vandaag* is anders.

Vandaag sta ik op het podium van het Sportpaleis. Vanop die grandioze plek mag ik straks duizenden zorgverleners laten zingen. Dat is een droom die vandaag ook voelt als een lichte nachtmerrie. Mijn hart slaat als een gek en mijn zenuwen staan strak als een rietje. Straks val ik wellicht nog liever dood dan dat ik mijzelf aan al die mensen laat zien. Zingen vraagt immers kwetsbaarheid. Wat me helpt, is dat samen zingen gedeelde kwetsbaarheid vraagt. Iedereen die ik vraag zijn mond open te doen en een klank te maken, moet zich blootgeven. Dus… ik sta straks gelukkig niet alleen in m’n blootje in het Sportpaleis.

Samen met andere artiesten en het publiek brengen we een ode aan de overleden John Miles, die de Night of the Proms al meer dan 30 jaar van de perfecte soundtrack voorziet. Toen ik eind vorig jaar vernam dat hij overleden was, zag ik voor me hoe het kon zijn: hoe het publiek zijn ‘Music’ zingt. Een mooiere ode kon ik niet bedenken. Met ingehouden adem deelde ik dat visioen met de achterban van Allez, Chantez!, ons zangconcept dat intussen in heel Vlaanderen mensen die graag zingen samenbrengt. Onze fans spraken hun netwerk aan, schreven er blogteksten over en gaven me de moed om de organisatoren van The Proms aan te spreken. Sindsdien werd het steeds geloofwaardiger, dat we het publiek mogen helpen om deze klus te klaren. En vandaag is die dag.

Mijn familie, ons team en onze vrijwilligers zijn erbij, straks en de komende dagen. En zij zullen me weten te vertellen dat het echt gebeurd is. Want wanneer ik zondagochtend wakker word, zal ik wellicht niet geloven dat één van mijn stoutste dromen werkelijkheid werd: Allez, Chantez! even heel kort in het Sportpaleis. Het traject was nochtans niet ingewikkeld: ik droomde ervan, ik sprak erover, ik werkte eraan, ik zette door en ik verzilverde. Van dromen tot zilver in een half jaar tijd. Nu, als ik erin slaag, waarom zou het jou dan niet lukken?

Werk je hard voor waar je van droomt? Ken je mensen? Kan je iets waarvan anderen zeggen dat het bijzonder is? Kan je een eerste stap in de goeie richting bedenken? Wel, waar wacht je dan nog op?

Veel liefs,
En restjes confetti in je haar,
Annelore

Ps. Laat me weten hoe het met jouw droom gaat: annelore@allezchantez.be

 

* “vandaag” doelt op donderdag 26 mei 2022.

13 thoughts on “Night of the Proms

 • Dank je omdat jij jou droom durfde volgen. Dankzij jou zing ik me elke maand de longen uit mijn lijf, alle spanningen en stress weg en heb ik heel wat mensen beter leren kennen. Dikke pluim omdat je in mijn en de hele wereld positiviteit brengt.
  Anne

 • Ik zou het zeggen met een paar spreekwoorden die ik links en rechts heb meegenomen gedurende mijn eigen loopbaan. Ze spreken voor zich:
  – If you can dream it you can do it
  – It is better to dream and to act than to dream and fall asleep
  – It is always fun to do the impossible
  – Een visie (droom) zonder realisatie is in feite een hallucinatie
  – audentes fortuna iuvat – het geluk lacht de durvers toe
  ……..en er zijn er nog meerdere rond hetzelfde thema.
  Proficiat om deze in praktijk te brengen.
  Marc en Miet

 • Wow Annelore, proficiat! Wat een zalige overwinning van jouw droom! Mensen van allerlei geur en kleur, rang en stand, uit allerlei plekjes of plaatsen van bij ons of elders, te voet, met treintrambus of fietsstepauto zullen samen als uit één keel zingen..broederlijk en zusterlijk.Wat een prachtig idee! Veel succes!! Respect! triene

 • Heeeeel veel succes!
  We denken zeker aan jou terwijl we in Kortrijk meezingen met Joep en co.
  Lieve groet,
  Lieve

 • Proficiat, Hannelore om je droom waar te maken en hem dan nog te kunnen uitvoeren in het sportpaleis.
  Ook wil ik je bedanken om dat het je telkens weer lukt om alsmaar meer mensen aan het zingen te krijgen. Wat heel waarschijnlijk ook ooit een droom was.

 • Zo ontroerend mooi Annelore! Wat een prachtig moment maak je nu mee!
  Ongelofelijk toch hoe een in het begin kleinschalig initiatief net zoals de golven van de zee verder uitdeint… en wie weet wat er nog allemaal komt
  hartengroet, Ingrid

 • Waaauuuuwwww, chapeau! Jij toont ons dat dreams can indeed come true…
  Ik hoop dat je ondanks de strakke zenuwen toch met volle teugen (in je blootje) kan genieten van deze o-zo unieke momenten! Ben zo fier op jou. You can do it!!! Enjoy.
  Dikke kus, Karo

 • Oh Annelore.Ik krijg zelf al kriebels in mijn buik als ik jouw droom lees.En die van jou komt uit!Laat je maar meeslepen door de massa en wees gewoon jezelf zoals je altijd doet.En loopt het niet zoals jij zou willen.Dat geeft niets hoor.Dat maakt het allemaal ook zo menselijk,zo natuurlijk,zo prachtig,zo gewoon jij.Ik zou zeggen geniet ervan.Ik wou dat ik erbij kon zijn.

 • Wie zei het ook al weer ” Impossible n’existe pas dans mon dictionnaire”.

  Het geeft jouw en je team vleugels. Blijf maar vliegen we houden je in de lucht.

 • Hallo Annelore,

  Knap dat je voor je dromen gaat! Geniet ervan, ga voor die ‘once in a lifetime momenten’, ga uitdagingen aan en stap met het volste vertrouwen de wereld in. Heel veel succes en plezier en leef je dromen!

 • Ik was erbij in dat Sportpaleis, en je hebt dat even super als altijd gedaan Annelore !! Het was heel leuk , dank je wel !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *