Online zangsessie

“Als iedereen nu eens samen zingt vanuit zijn woonkamer? Wij laten iedereen thuis meezingen door te filmen wat wij in normale omstandigheden op een podium doen. Eens proberen?”, dachten wij. En zo ging de bal aan het rollen. Al vijf jaar tonen we hoe je voluit samen kan zingen alsof niemand je hoort, terwijl je toch met enkele honderden mensen fysiek samen bent. In tijden waarin mensen elkaars gezelschap beter niet opzoeken, is een online variant een waardevol experiment.

Onze eerste online zangsessie

Op zondag 31 mei gaan we de uitdaging aan. Sinksen Festival nodigt ons uit om een online zangsessie in te vullen, waarbij ons publiek niet in de zaal zit, maar thuis in zijn eigen kot. Wij staan op de planken van de Kortrijkse schouwburg en via livestream kan iedereen thuis meezingen. Voor de romantici onder ons wordt voorziet Sinksen ook het hele weekend een radio-frequentie. Je kan de instructies van onze zangcoaches dus ook volgen via de radio!

Praktisch

– Zondag 31 mei 2020
– Zingen van 11 tot 12 uur
– Liedbundeltje vanaf 10 uur op wwww.sinksen.be

Volg de livestream

– op www.sinksen.be
– op www.facebook.com/sinksenkortrijk
– op radiofrequentie FM92.2  (in en rond Kortrijk)

Eenrichtingsverkeer of interactief?

Deze online zangsessie is een éénrichtingsuitzending: jullie zien en horen ons musiceren, maar wij jullie niet. Volgens de verschillende professionele firma’s waarmee we spraken is het niet mogelijk om de opnames van deelnemers (bv. via webcam) zonder vertraging bij ons te krijgen, terwijl synchroon zingen natuurlijk wel noodzakelijk is. Superjammer, maar gewoon realistisch.

Meer zingen?

Van zodra de Coronadreiging opgeheven wordt, organiseren we opnieuw open zangsessies in verschillende Vlaamse steden. Hou onze Facebook-pagina en de kalender op onze website in de gaten.

Online zangsessies, één keer of meermaals?

Ons plan om iedereen vanuit zijn eigen huiskamer te laten zingen heeft ons op ideeën gebracht. We spreken nu met professionele partners om regelmatig zulke sessies te organiseren. Hopelijk kan er dan telkens iets meer ‘publiek’ mee komen zingen tot we ooit weer voluit met z’n allen op grote pleinen, in kerken en grote concertzalen samen kunnen zingen.

Het maken van zo’n online zangsessie kost ongeveer 5.000 euro. Hiermee betalen we muzikanten, auteursrechten, projectmedewerkers en (huur en bediening van) techniek. Daar staat tegenover dat de sessie veelvuldig bekeken kan worden, vanuit elke huiskamer, rusthuiszaal, ziekenhuiskamer, klaslokaal, … . Kan jij dit idee mee realiseren? Laat het ons weten. 

Wil jij bijdragen aan ons project?
Geef wat je missen kan. Duizendmaal dank!

Als jij wil bijdragen aan ons project, dan kan dat op volgende manieren:
– Klik op onderstaande button en doe een gift met bancontact of kredietkaart.
– Doe een overschrijving naar ons bankrekeningnummer: BE27 7360 5969 4773.
– Zoek Allez Chantez in de Payconiq-app en kies hoeveel je wil overschrijven.

1 thought on “Online zangsessie

Comments are closed.