online zangsessie

ALLES WAT NODIG IS OM MENSEN TE VERBINDEN

Voluit samen zingen in de concertzaal, je living én het ziekenhuis

Tijdens de COVID-maanden lieten onze zangcoaches elke maand ook mensen vanuit hun huiskamer voluit samen zingen. Iedereen die graag zingt kon bij ons terecht voor een portie zangplezier en zorgeloosheid. Met ons nieuw coronaproof zangconcept laten we mensen via een livestream-sessie mensen meezingen vanuit hun eigen huiskamer, badkamer… en zelfs vanuit het ziekenhuis. Onze zangcoaches gaven het beste van zichzelf in Handelsbeurs Concertzaal (Gent).

Natuurlijk hopen wij dat we ook gauw onze livesessies kunnen opstarten in al onze vaste zangsteden (Gent, Kortrijk en Leuven). Maar we zingen alvast verder samen met dit coronaproof concept. Doe je mee?!

Geen voorbereiding, gewoon meezingen

Muziekteksten verschijnen in het scherm en je hoeft helemaal niets voor te bereiden. Zolang je een stabiele internetverbinding hebt, kan je voluit meedoen. Een goede geluidsinstallatie zorgt natuurlijk voor een optimale beleving. Neem je strijkplank er alvast bij en bel de babysit maar af… jij kan gewoon meezingen van waar jij maar wil!

Ambitie om heel Vlaanderen te laten zingen

Intussen zingen er mensen mee vanuit 276 Vlaamse gemeenten. Dat wil concreet zeggen dat we uit 53% van de Vlaamse gemeenten zangliefhebbers met ons meezingen.

  • 80 Oost-Vlaamse gemeenten (uit 71% van de Oost-Vlaamse gemeenten zingt er minstens één iemand mee)
  • 61 Antwerpse gemeenten (… 60%)
  • 54 West-Vlaamse gemeenten (… 52%)
  • 60 Vlaams-Brabantsegemeenten (…47%)
  • 21 Limburgse gemeenten (… 29%)

We koesteren de ambitie om deelnemers uit élke Vlaamse gemeente te activeren. Door de online extensie van het live evenement is dat perfect mogelijk. De ambitie die we hiermee uitspreken is groot, maar de goesting nog groter. We voelen allemaal hoe groot de nood aan verbinding is. Samen actief cultuur beleven is de manier bij uitstek om voor die verbinding te zorgen. We zouden zot zijn om niet groots te durven denken met dit concept. Het ís mogelijk! Maar we hebben natuurlijk wel jouw hulp nodig. Bekijk hier de lijst van de Vlaamse gemeenten en stuur ons gauw een mailtje als jij vanuit een niet-gearceerde gemeente meezingt. Wij updaten het bestand met een extra meezingende gemeente. Dankjewel!

Meezingen vanuit het ziekenhuis

Het UZ Gent neemt het voortouw en zond de sessie ook uit op de televisietoestellen in het hele ziekenhuis. Op dinsdag 22 september gingen wij samen met de pers een kijkje nemen op de afdeling nierdialyse en aferese van het UZGent. “Dit is wel een heel stuk aangenamer dan tijdens mijn drie uur durende dialyse wat kruiswoordraadsels invullen of een spelletje patience spelen op mijn laptop”, aldus de heel enthousiaste 80-jarige Marie Louise Francois uit Sint-Martens-Latem, terwijl ze samen met verpleegsters Rita, Karen en Tamara meezingt met Viva la Vida van Coldplay. “Ik mag wel niet al te veel mee bewegen op de muziek, of dat machine naast mij gaat in alarm”, lacht ze.

Reportage over de eerste uitzending van Allez, Chantez! in het UZ Gent