Ons seizoen in lijstjes

Om ons afgelopen seizoen samen te vatten in lijstjes, moesten we eerst dat ene lijstje met 19 geannuleerde zangsessies even doorslikken. Maar dat kan niet op tegen de 22 sessies die wél doorgingen, en hoe! Met in totaal meer dan 6.700 deelnemers beleefden we opnieuw een uitbundig muzikaal jaar. Enkele hoogtepunten?

De zangsessie met 3.600 Gentse basisschoolkinderen die meezongen vanuit hun klas via het internet.

De zangsessie op de nierdialyse-afdeling van UZ Gent, waar AVS een prachtige reportage over maakte.

De opnames van de promotievideo’s met Johan Heldenbergh en Frederik Sioen in het stadion van K.A.A. Gent.

Zes jaar Allez, Chantez!

Hét hoogtepunt van het seizoen was wellicht de video-call waarmee H.M. Koningin Mathilde ons verraste voor onze zesde verjaardag. Naast felicitaties voor onze jarenlange inzet benoemde ze ook het verschil dat we proberen te blijven maken voor onze diverse achterban, met in het bijzonder kwetsbare doelgroepen. Lees alles over het gesprek van Annelore, Laila en de koningin.

Tijdens onze verjaardagsweek riepen wij onze fans op om muzikale odes te brengen aan buren, idolen, favoriete zorgverleners, enzovoort. Lees alles over de verjaardagsweek.

We kregen ook felicitaties van Sam en Bert Bettens van K’s Choice. En onze Annelore en huisfotografe Els brachten een muzikale ode aan hun idool Sharleen Spiteri (Texas).

Nieuwe concepten dankzij positieve partnerschappen

• Samen met Handelsbeurs Concertzaal ontwikkelden we een internet-versie van ons concept, waardoor wij 2.000 gloednieuwe deelnemers vanuit heel Vlaanderen konden betrekken bij Allez, Chantez! In totaal zongen meer dan 5.000 zangers mee vanuit hun huiskamer in meer dan 295 Belgische gemeenten. City Sounds Rent zorgde voor zoveel kunst- en vliegwerk dat we hun excellente technische ondersteuning haast zouden vergeten. Ontdek dit format hier.
• Samen met Vi.be organiseerden we tientallen samenzangmomenten tijdens de Dag van de Belgische Muziek. Ontdek dit format hier.
• Samen met Radio 1 ontwikkelden we een samenzangconcept om via de radio honderden mensen echte Belpopklassiekers samen te laten zingen. Ontdek dit format hier!
• Samen met Focus op Families ontwikkelden wij een zangconcept voor families en basisschoolkinderen dat nu helemaal klaar is om in heel Vlaanderen en Nederland klein en groot te verbinden in enthousiaste samenzang. Enkele cultuurhuizen besloten al om deze intergenerationele activiteit in hun programma op te nemen. Hou onze kalender in de gaten als jij met de kroost wil komen meezingen!

Samen zingen vanuit Handelsbeurs Concertzaal in honderden huiskamers… dat  gaat er zó aan toe.

Vrijwilligers Lieve en Geert demonstreren hoe je je buren samen laat zingen tijdens de Dag van de Belgische Muziek.

In de spotlight: de samenwerking met onze fans

• Dankzij de honderden stemmen van onze fans sleepten we de eerste plaats op de Karen Vernimmen All Stars-editie in de wacht en wonnen we 500 euro prijzengeld.
• We haalden samen met onze fans 13.975 euro aan giften op via onze digitale fondsenwervingsmiddelen: zowel via giftenformulieren, Payconiq, bankoverschrijvingen, als via ons gloednieuw giftenplatform!
• Dankzij de gouden tip van één van onze fans konden wij samen met de K.A.A. Gent Foundation een nieuwe supportersformule ontwikkelen, waardoor hevige fans vanop afstand toch hun stem kunnen laten horen en hun helden aanmoedigen tot de overwinning. Lees hier alles over dit format.
• Je weet het vast wel, hoe belangrijk de input van onze fans is voor onze werking. In 13 bevragingen hielpen zij ons met hun inzichten over hoe wij relevant kunnen blijven, ook in tijden waarin we elkaar niet kunnen ontmoeten. In onze Hobby Kwijt-bevraging lieten 1.380 fans van Allez, Chantez! en Hans Primusz ons weten op welke manier zij graag wilden blijven zingen tijdens de COVID-19 lockdowns.

Met vrijwilligster Esther maakten we een instructiefilmpje over hoe je kan deelnemen aan een livestream-sessies.

Eén van onze vrijwilligers organiseerde ook een online quiz en we bleven overleggen met onze vrijwilligers over communicatie-strategieën en organiseerden ook een online café. Leuk!

Als we zeggen dat we duizend e-mailconversaties met fans, honderden aanmoedigingsberichtjes met onze meest betrokken fans en vrijwilligers en tientalen uren aan de telefoon met onze vrijwilligers hebben beleefd; dan overdrijven wij niets. De sfeer zat er goed in, de verbondenheid was groot. Op onze herhaalde vraag “Hoe gaat het eigenlijk met jou?” stroomde onze mailbox vol met echte verhalen, mooie en moeilijke, en ook welke rol samen zingen daarin kan blijven spelen.

“Ik heb Allez, Chantez! leren kennen door mijn rouwgroep Saying Goodbye. Ik weet nog dat mijn zoontje en ik na die lange donkere periode een gevoel van verbondenheid hadden, vreugde weer mogen beleven. We waren anders geworden. Allez, Chantez! is een uitlaatklep voor me wanneer het zwaar wordt. Men krijgt energie en ik hoop als de live-sessies weer mogen doorgaan dat ook de online-sessies doorgaan want mijn mama kan niet meer weg en ze geniet ook zo van het zingen.”

(deelnemer online zangsessie)

Nieuw: kennisdeling >> Laat jij binnenkort ook mensen voluit samen zingen?

In de afgelopen coconperiode hebben wij ons ook bezonnen over onze toekomst en over de impact die wij willen maken. Wij willen écht dat iederéén die graag zingt dat ergens in de buurt kan gaan doen. Daarom zetten wij sinds kort ook alles op alles om de expertise die wij opdeden omtrent community building via samenzang met geëngageerde anderen te delen.

Beluister de podcast over vrije giften die onze akela Annelore mocht doen voor Cultuurloket: 40 minuten informatief luisterplezier.

Kende je onze Ask Us Anything-sessies al? Rond een thema vragen particulieren en professionals ons de oren van het hoofd.

Wij begeleidden 4 studenten van de Universiteit van Rotterdam tijdens hun onderzoek naar de impact van zingen met Allez, Chantez!

De genialiteit van jullie aanpak toont zich in de eenvoud van de tips die je geeft.

(deelnemer Ask Us Anything-sessie)

Hoe gaat het eigenlijk nog met Allez, Chantez! ?

Wel, lieve mensen, goed. Zeer goed zelfs. Ons team van freelancers is er klaar voor. De samenwerking met ons boekingskantoor loopt op wieltjes. Onze partners zien ons nog altijd graag. De kalender begint zich stilaan weer te vullen. We zijn optimistisch en hebben er ongelofelijk veel zin in om heel Vlaanderen weer voluit te laten klinken.

NIEUWE STRATEGIE

Wij hebben een duidelijke wens voor 2025: iedereen die wil kan ergens in zijn buurt voluit samen gaan zingen. Achter de schermen zetten we nu alles klaar om onze strategie uit te rollen.

NIEUWE TRADITIE

Annelore en Laila, de bedenkers van Allez, Chantez!, deelden hun passie voor kajakken met de rest van het team. We gaan vanaf nu elk seizoen kajakken met het hele team!

2 thoughts on “Ons seizoen in lijstjes

  • Ik heb verschillende keren meegedaan met de online sessies van Allez, Chantez en het was elke keer weer een feestje van heerlijke muziek en verbondenheid :)). Super bedankt daarvoor! Veel bewondering ook voor jullie creativiteit, enthousiasme, flexibiliteit en vele nieuwe activiteiten. En dat ondanks de corona perikelen. Tot binnenkort.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *