Ontdek onze familieformule: De Supersongslurper

Maak kennis met de gekke professoren Joep en Elke. Tijdens hun musicologisch onderzoek maken zij jacht op een ‘samenzinger’ voor hun liedjesbank, de SuperSongSlurper 3000X. Enkel met de hulp van hun publiek kunnen zij hun zelfgemaakte samenzinger opnemen en vangen met de liedjesbank. Zou het hen lukken om zo’n samenzinger aan te leren en te vangen? Help mee!

Tijdens deze 100% interactieve muzikale voorstelling van 50 minuten richten we onze aandacht geheel op een intergenerationeel publiek dat eventueel in familieverband aanwezig is: kinderen, ouders en grootouders. Zij worden allemaal op sleeptouw genomen door twee muzikale theaterhelden die hen begeleiden tijdens een zogenaamd ‘musicologisch onderzoek’. Door een interactieve wisselwerking leert het hele publiek een gloednieuw lied aan dat ze in verschillende stemmen kunnen brengen. Uiteraard gelden opnieuw de gouden regels van Allez, Chantez!: je moet niet kunnen zingen, je moet gewoon wíllen meedoen!

Om het lied aan te leren aan dit divers publiek hanteren we een flexibele aanpak: we werken met voor- en nazingen, met gekende instapliedjes, met begeleidende bewegingen die de woorden ondersteunen, enzovoort. Door deze gediversifieerde aanpak kunnen we grote en kleine publieksgroepen de hele voorstelling lang blijven boeien. De capaciteit van deze voorstelling bedraagt dan ook 20 tot 300 personen.

Toen opa en oma zelf nog kinderen waren, had niet iedereen een platenspeler in huis en cassettebandjes, cd’s en mp3’s waren zelfs nog niet uitgevonden. YouTube en Spotify klonken enkel als verre toekomstmuziek. Maar toch was het niet stil in huis. Er lag immers altijd wel een liedje op de loer. En die liedjes werden gezongen, door werkelijk iedereen… samen! Maar waar zijn al die liedjes naartoe?

Allez, Chantez! streeft ernaar om met deze interactieve voorstelling voor jong en oud een aanbod te lanceren waarin 100% deelname garant staat. Dit voornemen bokst op tegen de huidige tendens om enkel op een passieve manier van cultuur te genieten: je gaat naar een concert en staat/zit er naar te kijken, maar hoe vaak doe je zelf ook nog je mond open en verander je daarmee het eindresultaat van de beleving?! Dit geldt trouwens ook voor sport: een voetbalmatch bekijken met vrienden is tof, maar zouden we niet beter wat meer uit onze zetel opstaan en op straat een kampioenschap organiseren?!

Prospectie!

Ben je programmator van een evenement? Wil je onze voorstelling op voorhand eens komen bekijken? Bekijk op onze kalender wanneer we op pad zijn met De Supersongslurper en vraag jouw prospectiekaartje via info@allezchantez.be.

Download hier de brochure voor programmatoren van De Supersongslurper.

Pers en media

Bekijk de trailer van De Supersongslurper.

Lees wat de pers te vertellen heeft over De Supersongslurper.

Lees wat de pers te vertellen heeft over Allez, Chantez!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *