Onze Gentse Feesten 2019

Stomende Gentse Feesten met 11.000 zangliefhebbers

Op 5 evenementen lieten we een heleboel mensen voluit samen zingen, telkens in een andere setting: in ’t groot met een algemeen thema en intiem met een specifiek repertoire. Ons doel: ontdek Allez, Chantez! eens zoals jij ons nog niet kende. 

 

Een daverende start

Ergens in het voorjaar van 2019 klonk aan de telefoon: “Wat zouden jullie ervan vinden om de Gentse Feesten te openen met een groot orkest?” Concreet: een paar duizend man laten zingen op de vernieuwde Reep, begeleid door een fantastisch showorkest en voorzien van een handvol hoogtekunstenaars boven het water. Prrrrrrriiiimmma! Doen we! Bij deze nog eens dankjewel aan de stad Gent voor deze kans, aan CBS Orkest voor de geweldige muzikale samenwerking en aan de hoogtekunstenaars van Lyapunov voor de prachtige beelden met jullie erbij in de lucht.

Ook de pers pikte het evenement op:

  • Het warmste samenzangproject ter wereld… zo bestempelt de redacteur van Het Nieuwsblad ons. Lees het artikel hier.
  • En Libelle maakte een fijn filmpje over hoe onze zangcoach Annelore die dag beleeft.

 

Drie intieme zangsessies met ‘maar 120 man’

Omdat de zangsessies in Gent toch vaak (lees: altijd) door enkele honderden zangliefhebbers bevolkt worden, boden we tijdens deze Feesteneditie ook drie intiemere sessies aan. Met een ticket op zak kon je deelnemen aan een sessie met een specifiek thema: tijdloze dansklassiekers, hits uit de jaren ’80 en Franse chansons. Elk met hun eigen sfeer en enthousiast publiek ontpopten deze sessies zich tot uitbundige, warme (soms hete!), verborgen pareltjes op de Gentse Feesten.

 

Hitte, ijsjes en schaduwtrosjes zangliefhebbers

Of we ook op Trefpunt een zangsessie wilden doen? Graag! Met de warmste Feesten aller tijden in het achterhoofd stelden wij een mooie playlist samen en nodigden we onze achterban opnieuw uit. Een paar honderd mensen kozen een plekje in de schaduw en trotseerden de hitte samen met ons. Ook hier beleefden wij samen met onze bekende en gloednieuwe fans een leuke tijd en kregen we een ijsje als beloning! Hoera…