Opening Gentse Feesten 2022 – we need you!

© Steven Hendrix

OPGELET, DE INSCHRIJVINGEN OM MEE OP HET PODIUM TE GAAN, ZIJN AFGESLOTEN. MAAR WE ZIEN JE GRAAG OP VRIJDAG 15 JULI OP DE DE VOORHOUTKAAI, VANAF 19u00, EN WE MAKEN ER SAMEN EEN ONGELOOFLIJK FEEST VAN. TOT DAN!


Vrijdag 15 juli laat Allez, Chantez! alle Gentenaars de Gentse Feesten op gang zingen. Om er een knallende show van te maken demonstreren 450 zangers achter onze dirigenten hoe je je stem laat klinken en hoe je even al je zorgen vergeet. Met onze hele groep moedigen wij de duizenden toeschouwers die tegenover het Podiumplein staan aan om ook voluit mee te doen.

De antwoorden op de veelgestelde vragen hieronder gelden voor de mensen die meezingen OP HET PODIUMPLEIN en die zich engageren om Allez, Chantez! te vertegenwoordigen. Mensen die als bezoeker naar de show komen, moeten zich niet inschrijven. Zit je toch nog met een andere vraag, stuur dan je vraag naar feesten@allezchantez.be.

Met onze hele groep moedigen wij de duizenden toeschouwers die tegenover het Podiumplein staan aan om ook voluit mee te doen. Onderstaande vragen dienen voor mensen die twijfelen of ze mee op het Podiumplein willen meezingen.

Is dit iets voor mij?

Zing je graag? Wil je een bijzondere belevenis meemaken? Wil je niets missen van de Openingsshow? Heb je zin om samen met andere fans Allez, Chantez! te laten schitteren in Gent? Wil je er het beste van maken? Wil je eens iets doen wat je nog nooit eerder deed? … Als je antwoord op al deze vragen ‘JA!!’ is, dan schrijf je je maar zo snel mogelijk in via bovenstaand formulier.

Wanneer gaat het evenement door?

Het evenement vindt plaats op vrijdag 15 juli. De show start om 19 uur en eindigt om 20 uur. De 450 Allez, Chantez!-zangers worden al om 18 uur verwacht op het Veermanplein, ingang Pieter de Keyserestraat.

Wat gaan we zingen?

We zingen popmuziek van de jaren ’50 tot vandaag. De liedjes die we tijdens de show zingen, maken we tijdens de inzingsessies bekend.

Kan ik ons als groep inschrijven?

Om in de gaten te houden dat er niet teveel zangers zijn op het Podiumplein, schrijft iedereen zich afzonderlijk in via bovenstaand inschrijfformulier.

Waarom moet ik vooraf naar zo’n inzingsessie komen?

450 mensen vlot uitleggen wat er van hen verwacht wordt, is niet simpel. Daarom organiseren we drie inzingsessies…
– … waarop je te weten komt wat we gaan zingen,
– … waarop we die liedjes allemaal al minstens één keer voluit en vrolijk samen zingen,
– … en waarop we ook alle praktische zaken uitleggen.

Je mag tijdens deze inzingsessies vooral veel plezier en gedeelde goesting om er iets moois van te maken verwachten. Wij verwachten op onze beurt dat iedereen van de 450 zangers minstens één inzingsessie bijwoont. Je mag ze ook alle drie bijwonen, maar dat is niet nodig.

Wanneer vinden de inzingsessies plaats? En waar?

  1. maandag 11 juli van 10 uur tot 12 uur in Handelsbeurs Concertzaal
  2. maandag 11 juli van 20 uur tot 22 uur in Handelsbeurs Concertzaal
  3. donderdag 14 juli van 20 uur tot 22 uur op het Veermanplein

Wat als ik niet naar de inzingsessies kan komen?

We organiseren drie inzingsessies, waarvan we hopen dat je er minstens één kan bijwonen. Als je niet op één van deze inzingsessies aanwezig kan zijn, dan nodigen we je uit om voluit mee te zingen vanop de publiekskaai (Voorhoutkaai).

Waar vind ik alle praktische informatie terug?

Iedereen die zich inschrijft via bovenstaand inschrijfformulier, krijgt per e-mail een briefing met alle praktische informatie.

Welke kledij moet ik dragen tijdens de Openingsshow?

Draag kledij in felle kleuren en liefst zonder te veel motieven. Wanneer de toeschouwers die grote groep enthousiaste zangers in een gekleurde wolk ziet bewegen, gaat dat supermooi zijn!

Ben je zeker dat ik mag meezingen?

Vaak horen wij verhalen van mensen die ooit te horen kregen dat ze niet (meer) mochten meezingen met het schoolkoor of iets dergelijks: “Neurie jij maar wat mee met gesloten mond.” Bij Allez, Chantez! mag iedereen die graag zingt voluit meedoen. Dat is niet enkel voor deze Openingsshow zo. Dat is bij ons de heerlijke standaard!

Mag mijn rugzak of handtas mee op het podium?

Nee. Breng enkel het hoogstnoodzakelijke mee, bv. je gsm en portefeuille en zorg dat je deze zaken gewoon op je lichaam kan dragen. Op het podiumplein kan je eventuele zaken wegstoppen, maar daar zijn ze niet 100% beveiligd.

Moet ik kunnen zwemmen?

Dat is niet per se nodig.

Mag ik mijn vrienden uitnodigen?

De Openingsshow is een publiek evenement. We verwachten dat 10.000 mensen als toeschouwer komen kijken meezingen. Iedereen die niet meezingt op het Podiumplein is welkom op de Voorhoutkaai. De show start om 19 uur en is om 20 uur gedaan. Daarna gaan we met z’n allen samen pintjes drinken en dansen op de Gentse Feesten! Alle praktische informatie over het evenement vind je op de website van de stad Gent terug.

Mag ik mijn kinderen meebrengen?

We raden aan om geen kinderen jonger dan 12 mee te brengen naar het Podiumplein. We verwachten van de 450 zangers dat ze een heel uur aandachtig kunnen volgen en voluit meezingen met Nederlandstalige, Engelstalige en Franstalige popliedjes van de jaren ’50 tot vandaag. Enkel als jij denkt dat jouw kind zich in dit opzet kan amuseren en zich niet begint te vervelen of anderen afleidt, dan zijn wij heel blij dat hij/zij erbij is!


Met andere vragen kan je terecht op het e-mailadres feesten@allezchantez.be.


1 thought on “Opening Gentse Feesten 2022 – we need you!

  • Supertof initiatief dat echt niet kan mislukken, ik werd vóór de C-periode met ons (beperkter) zanggroepje ook regelmatig gevraagd om ambiance te brengen; als je graag zingt dan druipt het enthousiasme eraf en werkt het zeer aanstekelijk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *