Verjaardagstournee

“Een hele week zangplezier voor onze vijfde verjaardag”

In februari 2020 viert Allez, Chantez! haar vijfde verjaardag met een heuse zangtournee in verschillende Vlaamse steden. Een hele week trekken de zangcoaches rond om iedereen die graag zingt te trakteren op een portie zorgeloosheid. In vijf jaar groeide het concept uit tot een vaste waarde voor laagdrempelig entertainment in Gent, Kortrijk en Leuven. Hier laat Allez, Chantez! elke maand meer dan 1.000 zangliefhebbers zingen tijdens gratis zangavonden, waardoor het initiatief door de lokale pers werd uitgeroepen tot het warmste samenzangproject ter wereld. Alleszins: zingen verbindt en dat zal je geweten hebben!

Samen sterk voor een maandelijkse portie zorgeloosheid

De gratis zangsessies in de steden bestaan dankzij de steun van de lokale fans. Elk jaar organiseren alle lokale zangwerkingen in februari een benefietsessie waarop ze geld inzamelen om de kosten van een komend zangjaar te betalen. “Met de steun van onze zangers financiert elke werking voor een kleine € 10.000 per jaar de uitgaven aan vergoeding van muzikanten en projectwerk, auteursrechten, drukwerk zangboekjes en promotiemateriaal,” aldus initiatiefneemster Annelore Camps. “Ook de zaalpartners doen een stevige duit in het zakje door bijvoorbeeld de zaalhuur en een deel van hun personeelskost te zien als investering in hun eigen verbindende opdracht.

In 2020 bundelen we al deze benefietsessies in onze verjaardagstournee en zamelen we de nodige fondsen in om opnieuw een jaar gratis zangsessies aan te bieden in verschillende steden. Een ticket voor een zangsessie tijdens de tournee kost € 10 en kan je kopen via de website of op de zangsessies vooraf.


Haal onze zangcoaches in huis aan kortingstarief

In de week van 17 tot 23 februari 2020 willen de zangcoaches elke dag minstens één groep zangliefhebbers samen laten zingen. In Gent, Kortrijk, Antwerpen en Leuven organiseert Allez, Chantez! zelf al enkele evenementen, maar nu krijgen ook lokale organisatoren de kans om tijdens de verjaardagsweek een zangsessie te boeken voor 100% zangplezier met de familie, de buurt, de school, de collega’s, … . Voor deze verjaardagstournee voorziet Allez, Chantez! een fikse korting op het boekingstarief.


Popmuziek als cultuurbad

Allez, Chantez! zingt poprepertoire van de jaren ’50 tot vandaag. Het lijstje van artiesten is eindeloos en vaak ook verrassend: schrik niet wanneer je Kinderen Voor Kinderen naast The Beatles ziet staan, of Axelle Red naast Queen. Zolang de liedjes goed gekend zijn of makkelijk aan te leren kan het allemaal: ABBA, Will Tura, Umberto Tozzi, Marco Borsato, France Gall, Gorki, Andrea Bocelli, … “Vaak kennen mensen een liedje op het eerste zicht niet tot we samen het refrein een keer zingen. De gezamenlijke aha-erlebnis is dan een logisch muzikaal vervolg,” glimlacht Annelore.

Wij laten mensen zingen, iedereen!

De afgelopen jaren ontwikkelden de zangcoaches een methode waarmee ze werkelijk iedereen aan het zingen krijgen: intergenerationele families, nieuwkomers die het Nederlands nog niet machtig zijn of onze popmuziek helemaal niet kennen, groepen collega’s of buurtbewoners, ouderen in het rusthuis, enzovoort. Tijdens de verjaardagstournee wil Allez, Chantez! al deze bijzondere formules opvoeren en kan je het project in al haar vormen ontdekken.

Ook bijzonder is de samenwerking met Zaterdag Zondag, het Antwerps zangcollectief van Hans Primusz dat bekend is voor haar pop-upkoren. “Wij zijn superblij dat we samen met Hans Primusz en zijn team een intense oefenreeks organiseren waarop je het repertoire van de verjaardagsweek in verschillende stemmen aangeleerd krijgt. Op de Antwerpse zangsessie staat dit pop-upkoor mee op het podium waardoor er zowel op als voor het podium voluit samen gezongen wordt.

Praktisch

 • dinsdag 18 februari, 10u30 – 11u30: De Centrale in Gent (multicultureel repertoire, o.a. gericht op nieuwkomers die Nederlands willen leren)
 • woensdag 19 februari, 20u00 – 22u00: Unie der Zorgelozen in Kortrijk
 • donderdag 20 februari, 20u00 – 22u00: Handelsbeurs Concertzaal in Gent
 • zaterdag 22 februari, 14u00 – 16u00: AMUZ in Antwerpen (inclusief voortraject met Hans Primusz en Zaterdag Zondag)
 • zaterdag 22 februari, 20u00 – 22u00: Hal 5 in Leuven
 • zondag 23 februari, 19u00 – 21u15: Parnassuskerk in Gent (speciale slotshow met aangepaste toegangsprijs)

Tickets voor deze evenementen kosten € 10 (behalve voor het slotfeest) en koop je gewoon online of op onze eigen zangsessies in Gent, Leuven en Kortrijk.
Ongetwijfeld worden er nog evenementen aan deze lijst toegevoegd. De volledige up to date lijst raadpleeg je op onze kalender en op de Facebook-pagina van Allez, Chantez!

De Parnassuskerk, daar waar het voor ons allemaal begon

Slotfeest in de Parnassuskerk

Op zondag 23 februari sluiten we onze benefietweek af met een feest in de Parnassuskerk, de plaats waar we de eerste zangsessie 5 jaar geleden organiseerden. Voor deze gelegenheid zorgen we voor een speciaal programma:

 • 19u00 Receptie met muzikaal intermezzo
 • 19u30 5 jaar Allez, Chantez! in woord en beeld
 • 20u15 Start zangsessie
 • 21u15 Einde zangsessie
 • 23u00 Laatste rondje van de bar

Tickets voor het slotfeest kosten € 25 en koop je ook gewoon online of op onze eigen zangsessies in Gent, Leuven en Kortrijk.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *