zes dagen zingen

Samen zingen is het ultieme middel om verbondenheid te creëren. Daarom helpt Allez, Chantez! mensen over hun schroom om hun stem voluit te laten klinken. Op 19 februari 2021 wordt Allez, Chantez! zes jaar. Al zes jaar verspreiden wij gratis zangplezier op de meest laagdrempelige manier. Dit vieren we met een zesdaagse zangmarathon van 14 tot 19 februari. Niet allemaal samen in een concertzaal zoals voorheen, maar wel met heel veel persoonlijke odes. Aan welke initiatieven in onze verjaardagsweek wil jij graag deelnemen?

Zondag 14 februari: Ode aan de Belgische muziek

Op zondag 14 februari trappen we onze zesdaagse af met een Ode aan de Belgische muziek. Hierbij roepen we iedereen op om 17u00 een Belgisch lied te zingen, samen met een geliefde, een buurman, … omdat samen zingen verbindend werkt. Draag zelf ook een steentje bij aan een warme verdraagzame samenleving vol muziek. Deze oproep kadert in een initiatief van Vi.be (lees er hier alles over).

Maandag 15 februari: Ode aan de Zorgverleners

Er zijn drie dingen die volgens de oprichters van Allez, Chantez! bijdragen aan een geslaagde dag: elkaar groeten, samen zingen en elkaar helpen. (Probeer dat eens een week – je zal zien: ook jij maakt een wereld van verschil!) Bij Allez, Chantez! brengen wij mensen met elkaar in verbinding via samenzang. Dat doen we door onder andere onze livestreams beschikbaar te maken in ziekenhuizen. Wij roepen jou vandaag op om jouw favoriete zorgverlener in de bloemetjes met een persoonlijke ode. Zo kan je bijvoorbeeld ‘Goeiemorgen, Morgen’ (Nicole & Hugo) zingen voor een actieve mantelzorger in je familie of ‘Laat de zon in je hart’ (Willy Sommers) voor het personeel van het woonzorgcentrum waar je moeder verblijft.

Dinsdag 16 februari: Ode aan je Buur

Beter een goede buur dan een verre vriend. Juist! Meer dan een warme jas, een sjaal en eventueel een paraplu heb je niet nodig. Bel aan bij je favoriete buurman en zing van ‘Que sera sera’ (Doris Day, Jo Leemans) of een ander liedje dat jullie samen kunnen zingen. Iedereen heeft buren, dus iedereen kan meedoen! Het kost niets en je maakt er de buurt weer een beetje warmer mee. Maak werk van die gezellige buurt. Gewoon doen!

Woensdag 17 februari: Ode aan je idool

Oké, dit is een hele speciale dag: wij dagen je uit om een persoonlijke muzikale ode te brengen aan jouw idool, of dat nu Barack Obama of Martine Tanghe is, of je moeder of je tuinkabouter. Neem een filmpje op, zoek contactgegevens op via internet, of tag de officiële fanpagina van je idool op Facebook en Instagram. Ga er gewoon voor! Niets kan je tegenhouden. Ook wij sturen zo’n filmpje naar onze idolen. (Initiatiefneemster Annelore naar Whitney Houston, die nu ergens in de hemel verblijft en initiatiefneemster Laila naar Vincent Kompany. Echt waar!) Vandaag is de dag om die mensen waar jij naar opkijkt te laten weten dat jij een heerlijk lied voor hem/haar wil zingen. En laat ons weten hoe het was 😉

Donderdag 18 februari: Ode aan de Kinderen

Jong geleerd is oud gedaan. Allez, Chantez! wil alle generaties laten zingen en nog het liefst samen. Op donderdag 18 februari organiseren we een tweede try-out van onze zangformule voor kinderen van 6 tot 10 jaar oud. Van 14u00 tot 14u45 kan je meezingen met zangcoaches Annelore en Joep en met het hele gezin helemaal uit de bol gaan. Deelname is gratis. Klik hier om je te registreren voor de sessie.

Donderdag 18 februari: VERJAARDAGSFEEST

Tot we opnieuw met honderden mensen samen kunnen zingen, verwelkomen we jullie diezelfde avond ook voor een livestreamsessie met zangcoach Annelore en pianiste Saskia. Jullie zingen een tiental liedjes uit de rijke geschiedenis van de Belgische popmuziek van de jaren ’50 tot vandaag. Hou je vast aan de takken van de bomen en waarschuw de buren. Het wordt een feest! Deelname is gratis. Klik hier om je te registreren voor de sessie.

Vrijdag 19 februari: Ode aan de Vriendschap

Precies zes jaar geleden openden Laila en Annelore, de twee initiatiefnemers van Allez, Chantez!, voor het eerst de deuren van een ontwijde kerk in Gent. Er stonden 90 mensen voor de deur, die ook benieuwd waren: wat is Allez, Chantez! precies? En hoe kan zo’n prachtig gebouw gevuld worden met zangplezier? En hoe sluit dit gratis aanbod aan op waar ik zin in heb? Op die eerste zangsessie begon een avontuur dat heel wat levens veranderde en oplichtte. De laatste dag van onze zesdaagse besluiten we met een kleine, fijne ingetogen actie. Wacht maar af… meer informatie volgt!

Samen voor een warme samenleving

Sinds 2015 trakteert Allez, Chantez! jaarlijks duizenden mensen op een portie gratis zangplezier. Met zangsessies voor uiteenlopende doelgroepen versterken we de banden tussen inwoners in verschillende steden en gemeenten. Sinds COVID-19 laten we ook mensen in honderden huiskamers samen zingen via radio en internet. Daarnaast zetten we ‘Zorgeloos Samen Zingen’-projecten op in ziekenhuizen, gevangenissen, woonzorgcentra, multiculturele buurten, enz. Wil jij meewerken aan een wereld waarin zorgeloosheid en samen zingen gratis voorhanden is voor iedereen? Dan is jouw steun van harte welkom!

Ons basismechanisme voor fondsenwerving: “Geef wat je missen kan.”

Zangliefhebbers die ons project met geld, tijd of expertise ondersteunen voelen zich mee verantwoordelijk voor het voortbestaan én de groei van Allez, Chantez! Bijdragen van onze fans gebruiken we zowel voor onze algemene werkingskosten (bv. verloning van onze medewerkers) als voor al onze projectkosten zoals drukwerk van zangboekjes, de vergoeding van muzikanten, en auteursrechten.

Zorg zelf ook voor extra zangplezier en zorgeloosheid!

Ook jij kan het verschil maken. Kies welke manier het beste bij jou past:

  • Klik op de donatieknop en betaal met bancontact of kredietkaart.
  • Doe een overschrijving naar onze bankrekening: BE27 7360 5969 4773.
  • Scan de QR-code (of zoek “allez chantez” bij winkels) met de Payconiq-app op je smartphone en maak je geld over.

Of!  Nieuw!  Ontdek ons inzamelplatform waar jij zelf een steunactie kan opzetten waarmee je fondsen inzamelt voor Allez, Chantez! bij je eigen achterban. Jij kiest of je onze algemene werking of een specifiek zangproject van Allez, Chantez! ondersteunt. Ontdek het hier: http://iksteun.allezchantez.be.

Download de kleurplaat van Okke Bogaerts

Speciaal voor de zesde verjaardag van Allez, Chantez! maakte Okke Bogaerts een leuke kleurplaat waarmee we samen promotie kunnen maken voor ons initiatief voor een warme samenleving.
Meer over illustrator Okke Bogaerts: klik hier.

6 thoughts on “zes dagen zingen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *