zes dagen zingen

Samen zingen is het ultieme middel om verbondenheid te creëren. Daarom helpt Allez, Chantez! mensen over hun schroom om hun stem voluit te laten klinken. Op 19 februari 2021 wordt Allez, Chantez! zes jaar. Dit vieren we met een zesdaagse zangmarathon van 14 tot 19 februari. Niet allemaal samen in een concertzaal zoals voorheen, maar wel met heel veel persoonlijke odes. Aan welke initiatieven in onze verjaardagsweek wil jij graag deelnemen?

Zondag 14 februari: Ode aan de Belgische muziek

Op zondag 14 februari trappen we onze zesdaagse af met een Ode aan de Belgische muziek. Hierbij roepen we iedereen op om 17u00 een Belgisch lied te zingen, samen met een geliefde, een buurman, … omdat samen zingen verbindend werkt. Draag zelf ook een steentje bij aan een warme verdraagzame samenleving vol muziek. Deze oproep kadert in een initiatief van Vi.be (lees er hier alles over).

Maandag 15 februari: Ode aan de Zorgverleners

Er zijn drie dingen die je volgens de oprichters van Allez, Chantez! elke dag moet doen: groeten, zingen en helpen. (Probeer dat eens een week – je zal zien: ook jij maakt een wereld van verschil!) En wat dat laatste betreft: wanneer wij denken aan ‘helpen’, dan komen wij sowieso bij onze zorgverleners terecht. Zet vandaag jouw favoriete zorgverlener in de bloemetjes met een persoonlijke ode. Zo kan je bijvoorbeeld ‘Goeiemorgen, Morgen’ (Nicole & Hugo) zingen voor een actieve mantelzorger in je familie of ‘Laat de zon in je hart’ (Willy Sommers) voor het personeel van het woonzorgcentrum waar je moeder verblijft.

Dinsdag 16 februari: Ode aan je Buur

Beter een goede buur dan een verre vriend. Juist! Meer dan een warme jas, een sjaal en eventueel een paraplu heb je niet nodig. Bel aan bij je favoriete buurman en zing van ‘Que sera sera’ (Doris Day, Jo Leemans). Iedereen heeft buren, dus iedereen kan meedoen! Het kost niets en je maakt er de buurt weer een beetje warmer mee. Gewoon doen!

Woensdag 17 februari: Ode aan je idool

Oké, dit is een hele speciale dag: wij dagen je uit om een persoonlijke muzikale ode te brengen aan jouw idool, of dat nu Barack Obama of Martine Tanghe is, of je moeder of je tuinkabouter. Neem een filmpje op, zoek contactgegevens op via internet, of tag de officiële fanpagina van je idool op Facebook en Instagram. Ga er gewoon voor! Niets kan je tegenhouden. Vandaag is de dag om die mensen waar jij naar opkijkt te laten weten dat jij een heerlijk lied voor hem/haar wil zingen. En laat ons weten hoe het was 😉

Donderdag 18 februari: Ode aan de Kinderen

Op donderdag 18 februari organiseren we een tweede try-out van onze zangformule voor kinderen van 6 tot 10 jaar oud. Van 14u00 tot 14u45 kan je meezingen met Annelore en Joep en met het hele gezin helemaal uit de bol gaan. Deelname is gratis. Klik hier om je te registreren voor de sessie.

Donderdag 18 februari: VERJAARDAGSFEEST

Diezelfde avond kan jij met Annelore en Saskia meezingen tijdens de livestreamsessie. Jullie zingen een tiental liedjes uit de rijke geschiedenis van de Belgische popmuziek van de jaren ’50 tot vandaag. Deelname is gratis. Klik hier om je te registreren voor de sessie.

Vrijdag 19 februari: Ode aan de Vriendschap

Precies zes jaar geleden openden Laila en Annelore, de twee initiatiefnemers van Allez, Chantez!, voor het eerst de deuren van een ontwijde kerk in Gent. Er stonden 90 mensen voor de deur, die ook benieuwd waren: wat is Allez, Chantez! precies? En hoe kan zo’n prachtig gebouw gevuld worden met zangplezier? En hoe sluit dit gratis aanbod aan op waar ik zin in heb? Op die eerste zangsessie begon een avontuur dat heel wat levens veranderde en oplichtte. De laatste dag van onze zesdaagse besluiten we met een kleine, fijne ingetogen actie. Wacht maar af… meer informatie volgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *