Zing samen met ons de zon op – project i.s.m. Theater Aan Zee en Het Paleis

Hoe wordt de zon wakker gemaakt? Heeft de zon een wekker nodig? Of duikt er iemand elke ochtend stilletjes aan zijn bed op om de zon zachtjes wakker te schudden? Of zou er meer nodig zijn en moet iemand heel wild aan het donsdeken trekken? Of kietelt er iemand met een grassprietje aan zijn neus?

Nee hoor… de zon wordt het liefst gewekt met muziek!
Hier vind je alvast een liedje dat je elke dag kan gebruiken om de zon wakker te zingen. Verzamel broertjes en zusjes, mama’s en papa’s, vriendjes en vriendinnetjes… of sta in je eentje wat vroeger op en zing ons Zonnelied om de zon te wekken. Wedden dat je na een tijdje een mooie frisse kleuren aan de hemel ziet verschijnen en uiteindelijk ook de eerste zonnestralen?

Tip!
Zoek een plek waar je de zon goed kan zien wanneer ze boven de horizon opkomt, maak het even stil en denk dan aan het Zonnelied. Begin het liedje dan heel zacht en traag te zingen en sluit je ogen nog even. Wanneer je zelf rustig bent en een warm gevoel krijgt doe je je ogen open en zing je het lied nog een keer speciaal voor de zon. En dan nog een keer… en je kijkt wat er gebeurt. Geniet ervan!

 

Beluister het liedje hier: 

 

De tekst van het liedje gaat als volgt:

Zing zon zing, zon zing zon
“Zing, mijn kind,” zo zoemt de zee
Ik voor jou en jij voor mij
Zon, zing met ons mee
Zing zon zing, zon zing zon
“Zie het licht,” zo zoemt de wind
Dans voor jou en dans voor mij
Zon, dans met ons mee
Straal voor jou en straal voor mij
Zon, straal met ons mee

 

De tekst kan je samen met handige pictogrammen afdrukken zodat iedereen van de familie, de klas, … de tekst vlot kan leren. Bekijk en download het pictogrammenblaadje met de tekst hier.

 

Allez, Chantez! ontwierp deze lesmethodiek om het Zonnelied aan te leren aan kinderen die meedoen aan het afscheidsritueel van Beyond The spoken (Barbara Raes) voor Theater aan zee. Lees alles over het project in hun programma: http://theateraanzee.be/programma/zon-dag-kind.

 

Veel zangplezier!

Laat je ons weten hoe het ging? 

 


Credits

Compositie: Benjamin Boutreur
Opname en gitaar: Joep Conjaerts
Stem: Annelore Camps
Concept: Barbara Raes voor Beyond The Spoken
Project van Allez, Chantez! i.s.m. Theater Aan Zee, Het Paleis, Saying Goodbye vzw en Lost & Co vzw o.l.v. Barbara Raes


 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *