Zingen in Leuven

Vanaf donderdag kan je elke maand terug samen zingen in het Leuvense Hal 5… zonder Allez, Chantez! Sinds 2019 organiseerden wij zangsessies op deze inspirerende ontmoetingsplek en daar hebben we ongelofelijk veel van genoten en van geleerd. Nu laten wij Hal 5 los en geven de lokale bewoners, vrijwilligers en handelaars die de fakkel overnemen een laatste duwtje in de rug. Het is wellicht één van de spannendste dingen die wij tot dusver hebben gedaan, maar soms is loslaten hetgeen wat je moet doen om op lange termijn meer impact te maken.

Wij laten zingen in Hal 5 los omdat…
… omdat zij zelf alles in huis hebben / kunnen halen om een hele community aan het zingen te brengen,
… omdat zij een topteam hebben dat er helemaal klaar voor is om ervoor te gaan,
… omdat wij onze rol als gangmaker nu hebben uitgespeeld en wij met veel vertrouwen de fakkel kunnen doorgeven,
… omdat wij dan ook zélf bij hen in het publiek kunnen gaan meezingen 😉

Wij geloven dat langdurige initiatieven zoals de Leuvense zangwerking die wij voor ogen hadden nog meer kans op duurzame groei kennen, wanneer ze gedragen worden door lokale spelers. Vaak hebben bewoners van een gemeente veel meer zicht op het reilen en zeilen binnen een gemeente en op opportuniteiten om je initiatief aan vast te knopen. En dikwijls slagen zij erin om beter en meer samen te werken met andere lokale spelers, om diepere connecties op te bouwen met lokale vrijwilligers, enzovoort.

Wanneer wordt er gezongen in Hal 5? 
Elke eerste donderdag van de maand van 20u00 tot 21u00, Diestsesteenweg 104 in Kessel-Lo.
Alle informatie vind je op www.hal5.be/ en www.facebook.com/projectHAL5
Opgelet: wij kunnen voor vragen over deze evenementen enkel doorverwijzen naar Hal 5.

Geen nood. Wij blijven wel zingen in Leuven.

In overleg met STUK Kunstencentrum en stad Leuven maken wij nu een agenda op om toch op regelmatige basis in Leuven aanwezig te blijven. Aangezien STUK een grondige facelift (lees: verbouwing) ondergaat, kijken we naar de Velodroom en andere leuke sites om voor zangplezier en verbondenheid à la Allez, Chantez! te blijven zorgen.

>> Mocht jij ideeën hebben voor een fijne plek waar we een paar honderd man samen kunnen laten zingen in Leuven, shoot!

#dankbaar

Wij hebben jarenlang kunnen experimenteren dankzij de samenwerking met Hal 5, SAAMO, Buurtbar, De Rode Antraciet vzw en stad Leuven. Een hele grote, dikke, vette ‘dankuwel’ is hier op zijn plaats, in het bijzonder voor Kirsten, Hanne, Johan, Johan, Peter, Elise, Lies en Hannelore. Zonder jullie hadden wij in Leuven nauwelijks impact gemaakt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *