31 januari 2019

Over ons

 

Toen ze elkaar leerden kennen in 2011 wisten Annelore Camps (links) en Laila De Bruyne (rechts) al gauw dat hun leven nooit meer hetzelfde zou zijn. In de kantoren van Gent Jazz Festival legden de twee dames de basis voor een zuivere vriendschap met veel muziek, uitbundig lachen en lekker eten. Enkele jaren later ontsproot het zangconcept Allez, Chantez! aan hun complementair brein en sindsdien kreeg de vriendschap ook een professionele dimensie. Op dit moment begeleiden ze een team van een tiental mensen die voor en achter de schermen zorgen dat 100% zangplezier in heel Vlaanderen kan beleefd worden.

De huisfotografe van Allez, Chantez! Els Van Bosbeke legde hun verbondenheid vast in een prachtig beeld. Hierbij klinkt het “Laila & Annelore, founders of Allez,chantez! Friends for life and connected by hair and heart“. En gelijk heeft ze!

Je kan Annelore en Laila bereiken via annelore@allezchantez.be en laila@allezchantez.be.

 

In 2019 richtten Annelore en Laila samen Madeleine vzw op. Via deze vzw willen ze alle expertise over community building die ze opdoen in hun zangconcept delen met de sector. Ontdek alles op www.madeleinevzw.com.

 

GESCHIEDENIS

Allez, Chantez! ontstond uit de goesting om zelf te zingen. Annelore Camps en Laila De Bruyne creëerden een plek waar je voluit jezelf kan zijn, je stem kan laten horen en je je niets hoeft aan te trekken van wat iemand van je denkt. Daarbij was toegankelijkheid een vereiste! Dus niet bij een vereniging waar je telkens aanwezig moet zijn of repertoire moet voorbereiden. Hun laagdrempelig concept werkten ze uit tot wat nog steeds de basis van elke Allez, Chantez!-activiteit is: alles kan en niets moet, zolang je maar meezingt.  …

Met een enthousiaste pitch en genoeg overtuigingskracht vond het duo een aantal geëngageerde ‘zotten’ die op de kar wilden springen. Sinds die vliegende start in februari 2015 is het concept nauwelijks veranderd. Zangplezier staat nog steeds centraal in plaats van repetities of concerten. Deelname is vrijblijvend, laagdrempelig en gratis. Ook het repertoire stellen de zangcoaches zorgvuldig samen om zo veel mogelijk mensen aan te spreken.

Sinds 2016 ontwikkelt Annelore als sociaal ondernemer een businessmodel rond de gratis zangsessies in de steden. Na Gent startten ze ook Kortrijk (2017) en Leuven (2019) een gratis zangwerking op en dankzij de vele boekingsaanvragen van de duizenden fans van het concept vind je de zangcoaches van Allez, Chantez! nu in heel Vlaanderen en Brussel terug.

Allez, Chantez! wordt nog steeds voltijds gerund door Annelore, met Laila als rechterhand die één dag per week meewerkt. Een tiental freelancers zorgen voor en achter de schermen dat het concept bewaakt, uitgebouwd en vermarkt wordt. En de toekomst belooft nog veel meer moois…

In 2020 ontving Annelore de Ultima voor Cultureel ondernemerschap van de Vlaamse gemeenschap. Deze prijs is een kwaliteitslabel waarmee de overheid blijk wil geven van erkenning voor het culturele belang van het werk van de laureaten. Bovendien zijn het stimuli voor de verschillende cultuurdisciplines en verhogen ze het culturele bewustzijn. Een jury van deskundigen uit de verschillende disciplines van de cultuursector draagt een laureaat voor aan de Vlaamse minister van Cultuur. De Vlaamse Cultuurprijzen worden al sinds 2003 uitgereikt door de Vlaamse minister van Cultuur aan toonaangevende artiesten, kunstenaars, organisaties of gezelschappen. Elk jaar worden er twaalf verschillende Ultimas uitgereikt.

BLOG


Wil je weten waarom wij zo hard aan dit project werken? Waar wij in geloven? Wat wij er allemaal leeft achter de schermen? Hoe we onze projecten ontwikkelen? Waar we verder nog allemaal mee bezig zijn? En waar we nog allemaal van dromen?

Bezielster Annelore Camps ontwikkelt het project Allez, Chantez! onder het vaandel van haar bedrijfje Toon & Loot. Op haar persoonlijke blog kan je alle antwoorden op bovenstaande vragen vinden.

Eén muisklik is voldoende: http://blog.toonenloot.be

Oprichtster Annelore op TEDxGhent 2018 + TEDxVlerick Business School 2019 + Ultima Cultureel ondernemerschap 2020

 

ALLEZ, CHANTEZ! IN DE (ONLINE) PERS

 

 

WIL JIJ IETS PUBLICEREN?

Vraag via info@allezchantez.be foto’s op, vraag een interview met de initiatiefnemers aan en informeer je over de achterliggende drijfveren, de concrete projecten waar we aan werken, onze vooruitzichten, enzovoort.