31 januari 2019

Over ons

 

GESCHIEDENIS

Allez, Chantez! ontstond uit de goesting om zelf te zingen. Bijna vijf jaar geleden wilde Annelore Camps samen samen met mede-oprichtster Laila De Bruyne zingen in groep, maar in een toegankelijke omgeving. Dus niet bij een vereniging waar ze telkens aanwezig moesten zijn of inkom moesten betalen. Voor Annelores…

…verjaardag namen ze deel een Antwerps zangcollectief dat liedjes aanleert. De vriendinnen keken naar elkaar en wisten dat dit kon worden waar ze naar zochten, zij het nog laagdrempeliger.

Dat werd uiteindelijk Allez, Chantez! en het duo vond een aantal geëngageerde ‘zotten’ die op de kar wilden springen. Sinds die vliegende start is het concept nauwelijks veranderd. Zelfs de pianist in de Gentse lokale zangwerking, Jan, is dezelfde. Zangplezier staat nog steeds centraal in plaats van kwaliteit, repetities of concerten. Deelname is vrijblijvend, laagdrempelig en gratis. Zelfs de setlist stellen de zangcoaches zorgvuldig samen om zo veel mogelijk mensen aan te spreken.

BLOG


Wil je weten waarom wij zo hard aan dit project werken? Waar wij in geloven? Wat wij er allemaal leeft achter de schermen? Hoe we onze projecten ontwikkelen? Waar we verder nog allemaal mee bezig zijn? En waar we nog allemaal van dromen?

Bezielster Annelore Camps ontwikkelt het project Allez, Chantez! onder het vaandel van haar bedrijfje Toon & Loot. Op haar persoonlijke blog kan je alle antwoorden op bovenstaande vragen vinden.

Eén muisklik is voldoende: http://blog.toonenloot.be

ALLEZ, CHANTEZ! IN DE (ONLINE) PERS

 

WIL JIJ IETS PUBLICEREN?


Vraag via info@allezchantez.be foto’s op, vraag een interview met de initiatiefnemers aan en informeer je over de achterliggende drijfveren, de concrete projecten waar we aan werken, onze vooruitzichten, enzovoort.