zing mee

de snelste manier om je zorgen te vergeten

Iedereen mag meezingen bij Allez, Chantez! Klik op de meest gestelde vragen. We nemen je laatste twijfel weg. En dan zien we je graag op één van evenementen in onderstaande kalender. Tot zings!

Hoe gaat zo’n zangsessie eraan toe?
  • We zingen één of twee keer vijftig minuten lang voluit samen.
  • We zingen een tiental bekende popsongs van de jaren vijftig tot vandaag.
  • Je mag alles doen: van foutloos zingen tot je eigen fonetische versie.
  • Je krijgt een bundel met de teksten.
  • Je hoeft je niet in te schrijven of toegangsgeld te betalen (tenzij anders aangegeven).
Wat zijn de spelregels?
  • Je hoeft niets voor te bereiden.
  • Je hoeft niet elke keer te komen.
  • Je hoeft niet te laten weten dat je komt.
  • Je hoeft geen inkomgeld te betalen (tenzij anders aangegeven).
  • Je moet zelfs niet kunnen zingen!
Ben je wel zeker dat IK mag meedoen?

“Maar ik kan niet zingen,” horen we zo vaak. Je moet weten: bij Allez, Chantez! is zangplezier troef. Je hoeft niet te kunnen zingen om mee te doen. Je goesting is voldoende. Intussen komen er duizenden mensen die twijfelden of zij wel mochten meedoen. Stuk voor stuk smolt hun weerstand en ging hun stem op in het geluid van de groep. Nachtegalen en kraaien weerklinken als één indrukwekkend geheel. Van zodra je met een honderdtal mensen samen zingt, klinkt het al-tijd goed!

Zal ik me daar niet alleen voelen?

Zingen verbindt. Eigenlijk valt daar niets méér over te zeggen.  Na elke sessie komen deelnemers ons vertellen dat ze twijfelden of ze wel alleen durfden komen. Het leverde hen telkens warme momenten op met mensen die ze voordien nog niet kenden. Of ze vonden oude schoolvriendinnen terug.

Maar ook: tijd voor jezelf is voor velen een schaars goed. Is het dan niet net een supergoed idee om eens alleen naar een Allez, Chantez!-sessie te komen?!

Jouw kalender vol zangplezier:

woensdag 19 juni, 20u00 – 22u00STUK, Naamsestraat Leuven (externe organisator, informeer je hier)
donderdag 20 juni, 20u00 – 22u00Ha Concerts, Kouter Gent
zaterdag 6 juli, 20u30 – 21u30 Lebbeke (externe organisator, informeer je hier)
woensdag 10 juli, 19u30 – 21u30 Wevelgem (externe organisator, informeer je hier)
Opgelet! Binnenkort lanceren we de data voor de zangsessies vanaf september. Hou onze website in de gaten.

“Ik herontdekte mijn liefde voor samen zingen bij jullie! Na een paar keer Allez, Chantez! besloot ik me terug aan te sluiten bij het popkoor bij ons in de buurt. Jammer dat ik daardoor niet meer zo vaak kan komen… maar toch vree merci!”

Jasmina

“Ik probeer geen enkele Allez, Chantez! te missen. Elke keer laad ik er zo hard van op dat ik er nog dagen lang energie van voel. Toch vind ik het superfijn dat jullie ook perfect zonder mijn aanwezigheid kunnen zingen. Dat laagdrempelige is fantastisch!”

Hedwig

“Dit is de enige plek waar ik helemaal niks anders in mijn hoofd heb dan wat we hier nu samen doen: zingen. Het is ongelofelijk dat jullie er keer op keer in slagen om dat voor elkaar te krijgen.”

Marina

“Ik zing graag en veel …. als ik helemaal alleen ben …. Ik kan namelijk absoluut niet zingen. Ik zing zo vals als een kat. Ik heb totaal geen muzikaal gevoel. Ik hoor niet dat ik vals zing, ik hoor zelfs niet dat iemand anders vals zingt. Ik kan zelfs geen valse toon houden, ik heb geen gevoel voor ritme. Is het voor iemand als mij toegelaten dat ik deelneem aan jullie zangstonden?”

Jo (een voorzichtige en intussen trouwe deelnemer)

Mis het zangnieuws uit je buurt niet. Schrijf je in voor de nieuwsbrief.