steun ons

het verschil maken we samen

Sinds de allereerste zangsessie maakten de deelnemers ons duidelijk dat ze graag willen meebouwen aan ons project.

Mogen we reclame maken bij onze baas? Dan doen we bij de volgende teambuilding een Allez, Chantez!-sessie?! En heb je geen flyertjes zodat we onze buren kunnen overtuigen om mee te komen zingen? En waar is dat spaarvarken zodat we een vrije gift kunnen geven?

financiële giften

Wij kunnen blijven doen wat we doen door de vrije bijdragen van onze fans. Hiermee vergoeden we onze muzikanten en projectmedewerkers, betalen we het drukwerk van zangboekjes, zorgen we dat we in orde zijn met regelingen voor auteursrechten en vrijwilligers.

vrijwilligerswerk

Onze zangavonden bij Ha Concerts kunnen we enkel realiseren door samen te werken met heerlijke vrijwilligers. Daar zijn wij superblij om! Zij heten iedereen welkom, delen boekjes uit, maken filmpjes, zetten stoelen klaar, doen de afwas aan de gratis-water-bar, tellen de vrije bijdragen, enz.

➡️ Meld je aan bij laila@allezchantez.be of spreek ons aan na één van de zangsessies.

sponsoring

Wil jij je bedrijf of merk verbinden aan een positief, verbindend initiatief met een uitgebreid bereik? Kan jij er met je familiekapitaal voor zorgen dat we een extra warm zangproject kunnen opzetten in een sociale instelling? Wil jij een groter bedrag in Allez, Chantez! investeren?

➡️ Stuur een mail naar carolien@allezchantez.be en vertel ons waarom jij wil samenwerken.

Over Allez, Chantez!

Op een Allez, Chantez!-sessie ontdek je de wereld waar wij van dromen: daar waar iedereen er mag zijn, zich veilig voelt en welkom is. We wilden zelf ergens gaan zingen waar er weinig engagement van ons gevraagd werd. Omdat we zo’n plek in onze omgeving niet vonden, bedachten we een laagdrempelige zangformule waar iedereen die graag zingt aan kan deelnemen.

In 2015 organiseerden we onze eerste zangsessie in Gent. Sindsdien liet ons team in heel Vlaanderen en omstreken al meer dan 150.000 mensen samen zingen in meer dan vierhonderd sessies. Op onze eigen zangsessies bij Ha Concerts in Gent werken we elke maand met vrijwilligers aan een topevenement waarop honderden Gentenaars hun zingend hart komen ophalen. Daarnaast halen externe organisatoren in heel Vlaanderen onze dirigenten in huis voor professionele sfeerschepping en begeleiding tot zangplezier.

Door de laagdrempeligheid van onze formule en onze ontwapenende aanpak slagen we er elke keer in om mensen dingen te laten doen die ze nooit eerder deden. Deelnemers zetten zich over de schroom om hun stem te laten horen aan de mensen die rond hen staan. En verbondenheid en zorgeloosheid zijn steevast het resultaat.

Wij dromen ervan om samen met straffe lokale partners duurzame samenwerkingen op te starten. Zo kan onze professionele begeleiding zorgen voor hechtere gemeenschappen. Des te meer er samen gezongen wordt, des te warmer onze samenleving!

Laila (L) en Annelore (R) bij de start van Allez, Chantez! Nog jong en onwetend over wat er allemaal mogelijk was.

Over Annelore en Laila

Annelore Camps (°1984) en Laila De Bruyne (°1986) bedachten het concept samen. Beeld je twee vriendinnen in die elkaar maandenlang gek maken met een zotte droom. Na een klein jaar nam Annelore het initiatief om een verdienmodel te ontwikkelen en om het project te professionaliseren. Laila bleef steeds haar beste klankbord en leidt nog steeds de praktische kant van onze maandelijkse Gentse zangsessies in goede banen. Zij vormt en verzorgt het vrijwilligersteam en bewaakt hiermee de context waarin mensen zich welkom voelen vanaf het moment dat ze binnenkomen. Zo is de Allez, Chantez!-beleving zichtbaar en voelbaar van zodra de deuren openen tot wanneer we de laatste zangers uitwuiven. Laila werkt als impact & community manager bij Revive.

Toen Annelore voltijds aan het project begon te werken werd ze naast dirigent ook sociaal ondernemer en ecosysteembouwer. Annelore zorgt voor de communicatie, fondsenwerving en coördinatie van het gehele project. Ze ontwikkelt en bewaakt de missie en de visie van Allez, Chantez! en de hele beweging die daaruit ontstond. Ze onderhoudt partnerschappen, staat constant op de uitkijk voor nieuwe kansen en stuurt het team van freelance muzikanten en projectmedewerkers aan. In 2020 ontving Annelore de Ultima Cultureel Ondernemerschap voor het bloeiende businessmodel dat ze rond de gratis zangformule van Allez, Chantez! gebouwd heeft. Ze mocht over de verbindende kracht en het verdienmodel van Allez, Chantez! telkens een TEDx Talk geven. 

Annelore Camps

Mail naar annelore @allezchantez.be

Laila De Bruyne

Mail naar laila @allezchantez.be