steun ons

het verschil maken we samen

Sinds de allereerste zangsessie maakten de deelnemers ons duidelijk dat ze graag willen meebouwen aan ons project. Zingen verbindt. Maar helpen ook!

Mogen we reclame maken bij onze baas? Dan doen we bij de volgende teambuilding een Allez, Chantez!-sessie?! En heb je geen flyertjes zodat we onze buren kunnen overtuigen om mee te komen zingen? En waar is dat spaarvarken zodat we een vrije gift kunnen geven?

Als iedereen geeft wat hij missen kan, kan iedereen gratis blijven deelnemen. Ook voor wie zorgeloosheid een grote luxe is, willen we toegankelijk blijven. Overweeg jij om te helpen? Elke euro telt.

financiële giften

Met jouw vrije bijdrage vergoeden we:
– onze projectmedewerkers,
– onze muzikanten,
– het drukwerk van zangboekjes,
– de regelingen voor auteursrechten,
– onze vrijwilligerswerking.

word Maurice

Fans die 250 euro per jaar doneren of meer, noemen wij ‘een Maurice’. Met hun bijdrage vergoeden we het team dat inspirerende acties opzet om andere mensen te activeren om zelf ook zanginitiatieven te realiseren.

Met de naam ‘Maurice’ maken we de brug naar het moment waarop Allez, Chantez! een antwoord was op een vraag in de quiz Blokken op VRT.
➡️ Kijk maar.

bankoverschrijving

Via een bankoverschrijving naar onze vzw Madeleine komt je gift ook goed terecht:

➡️ IBAN: BE27 7360 5969 4773
➡️ BIC: KRED BEBB

Wist je dat dankbaarheid eindeloos kan duren? Het is dankzij jullie bijdragen dat ons project kon uitgroeien wat het nu is. En dat we nu andere mensen kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan!

haal ons in huis

Verbondenheid en zangplezier nodig in jouw groep? Wij kunnen ook jouw collega’s, buren of gasten samen laten zingen. Zo versterken we het samenhorigheidsgevoel en vergeten we alle grote en kleine zorgen. Jaarlijks voorzien we hiervoor vijftig plaatsen in onze kalender. Die zijn vaak snel gevuld. Wacht niet te lang met je vraag.

vrijwilligerswerk

Onze zangavonden bij Ha Concerts kunnen we enkel realiseren door samen te werken met heerlijke vrijwilligers. Daar zijn wij superblij om! Zij heten iedereen welkom, delen boekjes uit, maken filmpjes, zetten stoelen klaar, doen de afwas aan de gratis-water-bar, tellen de vrije bijdragen, enz.

➡️ Meld je aan bij laila@allezchantez.be of spreek ons aan na één van de zangsessies.

sponsoring

Wil jij je bedrijf of merk verbinden aan een positief, verbindend initiatief met een uitgebreid bereik? Kan jij er met je familiekapitaal voor zorgen dat we een extra warm zangproject kunnen opzetten in een sociale instelling? Wil jij een groter bedrag in Allez, Chantez! investeren?

➡️ Stuur een mail naar carolien@allezchantez.be en vertel ons waarom jij wil samenwerken.

Word jij mecenas?

Geloof jij dat de wereld nood heeft aan meer verbindende projecten? Dat Allez, Chantez! een inspirerend voorbeeld is? En dat onze inspirator Annelore een grote rol kan spelen in de verspreiding van de zangmicrobe?

En heb jij wat geld over? Zou jij drie jaar lang een groot bedrag durven reserveren voor Annelore haar pionierswerk? En wil jij het gesprek met haar aangaan?

Over Allez, Chantez!

Op een Allez, Chantez!-sessie ontdek je de wereld waar wij van dromen: daar waar iedereen er mag zijn, zich veilig voelt en welkom is. We wilden zelf ergens gaan zingen waar er weinig engagement van ons gevraagd werd. Omdat we zo’n plek in onze omgeving niet vonden, bedachten we een laagdrempelige zangformule waar iedereen die graag zingt aan kan deelnemen.

In 2015 organiseerden we onze eerste zangsessie in Gent. Sindsdien liet ons team in heel Vlaanderen en omstreken al meer dan 157.000 mensen samen zingen in meer dan 460 sessies. Op onze eigen zangsessies bij Ha Concerts in Gent werken we elke maand met vrijwilligers aan een topevenement waarop honderden Gentenaars hun zingend hart komen ophalen. Daarnaast halen externe organisatoren in heel Vlaanderen onze dirigenten in huis voor professionele sfeerschepping en begeleiding tot zangplezier.

Door de laagdrempeligheid van onze formule en onze ontwapenende aanpak slagen we er elke keer in om mensen dingen te laten doen die ze nooit eerder deden. Deelnemers zetten zich over de schroom om hun stem te laten horen aan de mensen die rond hen staan. En verbondenheid en zorgeloosheid zijn steevast het resultaat.

Wij dromen ervan om samen met straffe lokale partners duurzame samenwerkingen op te starten. Zo kan onze professionele begeleiding zorgen voor hechtere gemeenschappen. Des te meer er samen gezongen wordt, des te warmer onze samenleving!

Laila (L) en Annelore (R) bij de start van Allez, Chantez! Nog jong en onwetend over wat er allemaal mogelijk was.

Over Annelore en Laila

Annelore Camps (°1984) en Laila De Bruyne (°1986) bedachten het concept samen. Beeld je twee vriendinnen in die elkaar maandenlang gek maken met een zotte droom. Na een klein jaar nam Annelore het initiatief om een verdienmodel te ontwikkelen en om het project te professionaliseren.

Laila is het beste klankbord van Annelore en de maître van de maandelijkse Gentse zangsessies. Zij vormt en verzorgt het vrijwilligersteam en bewaakt hiermee de context waarin mensen zich welkom voelen vanaf het moment dat ze binnenkomen. Zo is de Allez, Chantez!-beleving zichtbaar en voelbaar van zodra de deuren openen tot wanneer we de laatste zangers uitwuiven. Laila werkt als impact & community manager bij Revive.

Toen Annelore voltijds aan het project begon te werken, ontwikkelde ze zich als dirigent, ondernemer en ecosysteembouwer. Annelore zorgt voor de communicatie, fondsenwerving en coördinatie van het gehele project. Ze ontwikkelt en bewaakt de missie en de visie van Allez, Chantez! en de hele beweging die daaruit ontstond. Ze onderhoudt partnerschappen, staat constant op de uitkijk voor nieuwe kansen en stuurt het team van freelance muzikanten en projectmedewerkers aan. In 2020 ontving Annelore de Ultima Cultureel Ondernemerschap voor het bloeiende businessmodel dat ze rond de gratis zangformule van Allez, Chantez! gebouwd heeft. Ze mocht over de verbindende kracht en het verdienmodel van Allez, Chantez! telkens een TEDx Talk geven.  In 2023 schreef ze haar eerste boek ‘Singfluencers en ontving ze voor Allez, Chantez! de Award van Fundraisers Belgium voor Fondsenwerving van het jaar.

Annelore Camps

Mail naar annelore@allezchantez.be

Laila De Bruyne

Mail naar laila@allezchantez.be